"Victoria Ucrainei, o minciună!". Intervievat de Tucker Carlson, premierul ungar Viktor Orban se lansează într-o nouă tiradă de declarații putinistoide și face o afirmație inacceptabilă la adresa României


"Victoria Ucrainei, o minciună!". Intervievat de Tucker Carlson, premierul ungar Viktor Orban se lansează într-o nouă tiradă de declarații putinistoide și face o afirmație inacceptabilă la adresa României

Într-un interviu acordat fostului prezentator al Fox News, Tucker Carlson, premierul ungar Viktor Orbán a spus că victoria Ucrainei în războiul împotriva Rusiei ar fi "o minciună și imposibilă", deoarece armata rusă este superioară numeric Forțelor de Apărare ucrainene.  

"Aceasta este o minciună. Aceasta nu este doar o neînțelegere, e o minciună și un fapt imposibil. Oricine se ocupă de politică și înțelege logica, cifrele și datele știe că acest lucru este exclus", a spus Orban pe parcursul interviului publicat miercuri pe site-ul de socializare X (fosta platformă Twitter), adăugând că "rușii sunt mult mai puternici în asta, sunt mult mai numeroși decât ucrainenii".  

Deși pretinde că ar "compătimi profund" Ucraina, Orban declară deschis că nu crede în victoria ei.  

"Trebuie să înțelegem că nu îi putem învinge (rușii - n.red.) cu gândirea noastră. Ei nu își vor ucide liderul. Nu se vor preda niciodată. Vor menține țara unită și o vor proteja", a continuat premierul Orban discursul perfect compatibil cu propaganda Kremlinului. Premierul maghiar a mai adăugat că ar crede faptul că Rusia ar produce mai multe arme pe măsură ce țările occidentale trimit mai mulți bani și arme în Ucraina.  

Dacă banii și echipamentele nu mai vin din Occident, în special din Statele Unite, războiul s-a terminat, a spus premierul, subliniind că soluția s-ar afla în mâinile americanilor, că doar Statele Unite ale Americii pot pune capăt războiului, nimeni altcineva, nici măcar ucrainenii.  

Premierul maghiar a reluat și sperietoarea unui nou război mondial, atât de mult rostogolită de propaganda rusă.  

"Dacă vreo țară occidentală își trimite trupele (în Ucraina), asta va însemna un război direct între Occident și Rusia. Și ne vom găsi imediat în al treilea război mondial. Acesta este un moment foarte periculos", a spus premierul Ungariei.  

În opinia sa, "în cazul Rusiei trebuie rezolvat ceva mult mai important decât libertatea, pe care Occidentul o consideră prioritară", și anume păstrarea vieții ucrainenilor. Premierul Orban nu a pierdut ocazia să mai adauge încă o afirmație deloc acceptabilă pentru noi, românii, spunând că în jurul țării sale se vorbesc numai limbi germanice și slave. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.