Despre ideea ca elevii să se prezinte la școală cu rezultatele analizelor pentru prezența drogurilor în organism


Despre ideea ca elevii să se prezinte la școală cu rezultatele analizelor pentru prezența drogurilor în organism

Am și eu câteva idei paralele cu aceea ca elevii să se prezinte la școală cu rezultatele analizelor pentru prezența drogurilor în organism. Prima ar fi ca toți cei care au lansat ideea asta să prezinte certificatele de virginitate ale mamelor lor. Câtă vreme oamenii sunt susținătorii analizelor preventive bazate pe principiul vinovăției cu siguranță mamele lor s-au căsătorit cu certificatul de virginitate sub pernă, așa că nu ar fi o problemă.

A doua idee ar fi ca toți angajații din sistemul bugetar să-și publice lunar extrasele de cont cu intrări-ieșiri, așa, preventiv, ca și în cazul elevilor. Și poate n-ar fi rău ca și bugetarii să vină lunar cu analizele privind prezența drogurilor în organism. Sunt sigur că mai există și alte idei la fel de valoroase.

Acum vorbind serios: ideea asta tâmpită a prefectului de București este exact pe mentalitatea bugetărimii românești, adică de ce să muncim noi (ăștia din poliție, procuratură etc. ca să combatem traficul de droguri), dă să-i punem pe alții pe drumuri, la muncă și cheltuială (adică pe părinți). Și oricum ideea este ineficientă: dacă vine unul cu rezultate pozitive ce-i faci? Nu-l mai primești la școală? Îi scazi nota la purtare? În baza căror norme? Cum ziceam, bugetărime română: hai să spunem tâmpenii ca să nu facem nimic.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.