Șeful Serviciului de Informații Militare din Ucraina: "Rusia va dori să se răzbune după pierderea războiului". Cât ar urma să dureze perioada în care Moscova își va reconsolida forțele pentru noi agresiuni militare


Șeful Serviciului de Informații Militare din Ucraina: "Rusia va dori să se răzbune după pierderea războiului". Cât ar urma să dureze perioada în care Moscova își va reconsolida forțele pentru noi agresiuni militare

Șeful Serviciului de Informații Militare din Ucraina, Kyrylo Budanov, a declarat într-un interviu că aproape că nu există vreun exponent printre factorii de decizie ai Rusiei care să mai susțină continuarea actualului război împotriva Ucrainei.  

"În Rusia, printre cei care iau efectiv decizii, sunt literalmente doar câțiva care mai susțin războiul. Toată lumea înțelege că acesta este un colaps și că, cu cât se termină mai repede, cu atât mai bine", a zis Budanov.  

Acesta a mai precizat în interviul acordat TSN și difuzat vineri că este benefic pentru Ucraina atunci când oficialii și soldații din Rusia care vorbesc despre situația reală își pierd posturile.

Budanov a adăugat în interviu că Rusia va dori răzbunare după ce va pierde războiul împotriva Ucrainei și că acest lucru se poate întâmpla după aproximativ 10 ani.  

"Rusia va avea nevoie de aproximativ 10 ani pentru a-și reveni în ceea ce privește capacitățile militare. Exact 10 ani este o perioadă firească pentru a regândi toate acestea. Și pentru a începe din nou pregătirea pentru răzbunare. Vom avea cu siguranță 10 ani (de relativă pace - n.red.), iar dacă vom reuși să influențăm teritoriile care se vor crea în alte moduri după victoria Ucrainei, să zicem, poate vom avea mult mai mulți, dar vom avea cel puțin 10 ani", a mai precizat Budanov.  

Analiza lui Budanov este similară cu cea a Comitetului militar al NATO, care a subliniat anterior că indiferent cum se va termina războiul din Ucraina, Rusia vă rămâne o amenințare pentru Alianța Nord-Atlantică. (sursa: Ukrainska Pravda)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.