Recuperarea prejudiciilor. Alina Gorghiu îi pune la treabă pe magistrați: "Haideți să vedem cum punem sechestru pe bunuri încă din faza de urmărire penală!"


Recuperarea prejudiciilor. Alina Gorghiu îi pune la treabă pe magistrați: "Haideți să vedem cum punem sechestru pe bunuri încă din faza de urmărire penală!"

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat duminică seară, în emisiunea "Selectiv de la B1TV, că poartă constant discuții cu magistrați în vederea eficientizării mecanismului de recuperare a prejudiciilor. 

CITIȚI ȘI: Alina Gorghiu, cu lupa pe una dintre marile probleme ale sistemului de justiție: "Recuperarea prejudiciilor a fost doar un simplu deziderat de-a lungul anilor. Acum, s-a realizat un pas important în ceea ce privește eficientizarea sistemului judiciar în acest domeniu: aplicația informatică ROARMIS"

În acest context, Alina Gorghiu a subliniat că trebuie identificată o formulă prin care să fie pus sechestru pe bunuri "încă din faza de urmărire penală".

"În România în acest moment cercul nu este închis: a săvârșit infracțiunea, l-ai condamnat, iar până acum s-a pus accentul pe condamnarea efectivă a persoanei vinovate de săvârșirea infracțiunii respective, dar nu ne-a preocupat atât de mult să și recuperăm prejudiciul. Am fost în 8 județe în aceste 2 luni de mandat și m-am văzut și cu judecătorii și cu procurorii și cu avocații și am fost și în penitenciar. Discuția pe care am avut-o a fost și pe această dimensiune: haideți să ne concentrăm pe măsurile asiguratorii! Haideți să vedem cum punem sechestru pe bunuri încă din faza de urmărire penală, pentru că degeaba îl pui după ce l-ai condamnat pe Popescu sau pe Ionescu într-un dosar cu prejudiciu foarte mare, pentru că atunci când l-ai condamnat definitiv el deja și-a trimis toate bunurile în altă parte decât în patrimoniul său", a explicat Gorghiu.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.