Vlad Gheorghe, livrare specială pentru guvernul antieuropean de la Viena: "Le-am dat austriecilor la ei acasă factura pe care trebuie să o plătească românilor pentru că ne-au lăsat iar în afara spațiului Schengen. Să zică mersi Herr Nehammer că i-am facturat un singur an!"


Vlad Gheorghe, livrare specială pentru guvernul antieuropean de la Viena: "Le-am dat austriecilor la ei acasă factura pe care trebuie să o plătească românilor pentru că ne-au lăsat iar în afara spațiului Schengen. Să zică mersi Herr Nehammer că i-am facturat un singur an!"

Continuând presiunea împotriva guvernului antieuropean austriac pentru decizia absurdă de a bloca aderarea României la spațiul Schengen, eurodeputatul USR Vlad Gheorghe a întreprins marți un demers inedit, livrându-le personal oficialilor austrieci, în Parlamentul de la Viena, factura pe 1 an, într-un cuantum de peste 11 miliarde de euro, ce trebuie să fie plătită românilor după ce au fost privați, în mod nejustificat, de accederea în zona de liberă circulație.

Prezent în Parlamentul de la Viena, Vlad Gheorghe a declarat, printre altele, că premierul austriac Karl Nehammer ar trebui să zică mersi pentru că factura în cauză reprezintă un singur an la plată, în condițiile în care România îndeplinește din anul 2011 toate criteriile de aderare la Schengen.

"Ăsta e doar începutul. Ne lăsați în Schengen, penalitățile și despăgubirile se opresc. Nu ne lăsați, atunci asta e doar prima factură, pe 1 an. Avem cel puțin 11. Mai gândiți-vă!", a mai zis Vlad Gheorghe, pe parcursul unui live făcut din Parlamentul de la Viena. 

Nu în cele din urmă, Vlad Gheorghe a subliniat că factura în cauză include doar costurile obiective, fără a mai lua în calcul și daunele civile. 

Redăm declarația eurodeputatului USR: 

"Le-am dat austriecilor la ei acasă, la Viena factura de 11.000.000.000 de Euro pe care trebuie să o plătească românilor pentru că ne-au lăsat iar în afara spațiului Schengen. Atât ne costă anual statul pe la cozi din cauza celor care ne discriminează - fără TVA, că suntem în UE.  

Să zică mersi Herr Nehammer că i-am facturat un singur an la plată, deşi din 2011 România îndeplineşte toate criteriile de aderare la Schengen.  

Să zică mersi c-am calculat doar costurile obiective, fără daune «civile» - toți nervii, toată umilința, toate orele din viață pierdute de românii din țară şi din diaspora, precum şi de ceilalți cetățeni europeni ținuți aiurea pe la granițe ca să-şi facă Nehammer campanie electorală pe spatele lor.  

Să fie foarte clar: decizia guvernului austriac de a lăsa IAR România în afara Schengen este una profund arbitrară şi discriminatoare, aşa cum scrie şi în Rezoluția pe care am propus-o şi care a fost votată de Parlamentul European în iulie la Strasbourg.  

Acum că s-a încheiat campania în Austria, Karl Nehammer tot se-ncăpățânează să ne discrimineze - că aşa-i zice prietenul de la Moscova, că aşa îi zice prietenul de la Budapesta, nu ne interesează.  

Ori intrăm în Schengen - cum merităm de peste 10 ani, ori guvernul Nehammer are de plată 11 miliarde anual către România.  

În viața reală orice faptă are consecințe, iar dacă guvernul PSD-PNL nu e în stare să impună respectul pe care România îl merită, atunci ne ocupăm de la Bruxelles să facem politicienii austrieci care ne discriminează să plătească".

Vedeți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.