Un comando aeropurtat de popi ruși a sfințit cu aghiasmă rachetele ucigașe ale bazei din Kaluga


Un comando aeropurtat de popi ruși a sfințit cu aghiasmă rachetele ucigașe ale bazei din Kaluga

În regiunea Kaluga din Federația Rusă, preoții ruși împreună cu militarii diviziei de rachete ”Kozel” au prestat un așa-numit „zbor de rugăciune” în jurul instalațiilor militare. 

Preoții s-au rugat „pentru pace și bunăstare” și au stropit cu „apă sfințită” locurile in care au fost dislocate rachete rusești, depozitele de muniție și rampele de lansare, potrivit jurnaliștilor de a publicația „Podyem”.

În baza din Kaluga, situată la 180 de kilometri de Moscova și învecinată la vest cu regiunea Briansk din Federația Rusă, este staționat Regimentul 52 de aviație de bombardiere supersonice cu rază lungă de acțiune Tu-22М3, unitate care a bombardat teritoriul Ucrainei cu rachete de croazieră supersonice Kh-22.

Militarii acestui regiment, potrivit serviciilor secrete militare ucrainene, au fost implicați și în atacul cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale din Nipru la 14 ianuarie 2023.

Zborul binecuvântătorilor de rachete ucigașe a durat aproximativ o oră, timp în care preoții Bisericii Ortodoxe Ruse au folosit aproximativ 100 de litri de apă ambalată în PET-uri de cinci litri.

Potrivit reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse, această neobișnuită inițiativă a fost convenită cu comandantul diviziei de rachete. Comandoul aeropurtat de preoți, însoțit de militari, a înconjurat toate facilitățile militare și a survolat, de asemenea, orașul militar într-un model, evident, în formă de cruce.

Pentru procedura religioasă a fost folosit un pulverizator special, de genul celor folosite, pentru stropirea pomilor și a culturilor, în gospodăriile civililor ucraineni uciși de rachetele binecuvântate ale Rusiei.

Care ar trebui să fie efectul final al unui astfel de eveniment și cum anume va ajuta acest fapt la atingerea „păcii și bunăstării”, nu au precizat preoții lui Putin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.