După ce a promovat turistic satele rusești, fosta ministră austriacă de Externe se va ocupa de spălarea creierelor rușilor în mediul universitar. Anunțul făcut de dănțuitoarea lui Putin


După ce a promovat turistic satele rusești, fosta ministră austriacă de Externe se va ocupa de spălarea creierelor rușilor în mediul universitar. Anunțul făcut de dănțuitoarea lui Putin

Fosta ministră austriacă de Externe, Karin Kneissl, a anunțat că se va muta la Sankt Petersburg pentru a-și exercita activitatea în cadrul unui centru academic pe care l-a fondat, a precizat marți oficina de propagandă a Kremlinului, TASS. 

Kneissl conduce centrul G.O.R.K.I - Observatorul Geopolitic pentru Problemele-Cheie ale Rusiei din cadrul Universiății din Sankt Petersburg. 

"Am co-fondat centrul G.O.R.K.I. și îl administrez", a spus Kneissl. 

"Deoarece există multă muncă acolo și necesită multă atenție, nu pot face asta doar în treacăt, iar astfel am decis să mă mut la Sankt Petersburg pentru a-mi desfășura activitatea", a continuat fosta ministră austriacă de Externe. (sursa: Reuters

Karin Kneissl a dobândit notorietate la nivel internațional după ce l-a invitat la nunta sa pe dictatorul sângeros Vladimir Putin, dansând chiar cu acesta. Ultima ei apariție publică, în luna august 2023, a constat în episodul în care se ocupa de promovarea turistică a Rusiei. Kneissl declarase că se află în vacanță în cătunul rusesc Petrușovo, o destinație despre care menționase că este superioară față de Maldive și Seychelles.

"Îmi place să trăiesc aici. Înțeleg această lume, am înțeles-o de când eram fată", a zis Kneissl pentru agenția de propaganda a Kremlinului, TASS. 

"Bunici, mere, vară, înot în râu. Este o viață bună. Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine aici", a mai spus Karin Kneissl.

MAI MULTE DETALII: Dănțuitoarea austriacă a lui Putin care a coordonat politica externă a Vienei se ocupă în prezent de promovarea turistică a Rusiei: "Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine aici!"

Kneissl este doar unul dintre numeroşii oficiali austrieci apropiaţi de Moscova, poziţia neutră a ţării atrăgând adeseori critici. Legăturile dintre Viena şi Moscova au rămas solide inclusiv după momentul în care teroriștii de la Kremlin au lansat invazia la scară largă asupra Ucrainei, Austria fiind una dintre puţinele ţări europene care mai importă gaz din Rusia. (sursa: Politico

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.