EXCLUSIV DOCUMENT. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU): ”Diana Șoșoacă NU are interdicție de intrare pe teritoriul statului ucrainean”. În schimb, senatoarea minte că ar fi fost declarată ”persona non grata”. Concluzia: pentru ucraineni, George Simion e mai rusofil chiar și decât Șoșoacă!


EXCLUSIV DOCUMENT. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU): ”Diana Șoșoacă NU are interdicție de intrare pe teritoriul statului ucrainean”. În schimb, senatoarea minte că ar fi fost declarată ”persona non grata”. Concluzia: pentru ucraineni, George Simion e mai rusofil chiar și decât Șoșoacă!

Diana Șoșoacă minte cum respiră. O nouă dovadă, deși nici nu mai era nevoie: vă mai amintiți când zbiera ca din gură de șarpe că ar fi ”persecutată” și ”amenințată” de autoritățile ucrainene, care, insista senatoarea, ar fi declarat-o persona non grata? Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa. 

Mai exact, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) precizează, în exclusivitate pentru Podul.ro, ca urmare a unei solicitări oficiale a jurnalistului Constantin Dicusar (documentul în imaginea de mai jos), faptul că Șoșoacă NU are interdicție de a inta pe teritoriul Ucrainei.

,,Serviciul de Securitate al Ucrainei din Cernăuți (SBU Cernăuți – n. red.) informează că cetățeana României, senatorul român și președintele partidului S.O.S România, Diana Iovanovici-Șoșoacă nu are interdicție de intrare pe teritoriul statului ucrainean”, se arată în răspunsul oferit pentru Podul.ro.

Ceea ce înseamnă că nici măcar ucrainenii nu o iau în serios pe Șoșoacă, deși senatoarea s-a remarcat ca o portavoce fidelă tuturor narațiunilor Kremlinului, totul culminând cu depunerea unui proiect de lege în Parlamentul României prin care se solicita ca țara noastră să invadeze Ucraina împreună cu Rusia. La acest capitol amintim și mai vechile întâlniri conspirative pe care senatoarea le-a avut, la Chișinău, cu agentul FSB-ist Iurie Roșca (adevăratul coordonator al Sputnik.md) – detalii AICI.   

Minciunile Șoșoacăi au picioare scurte

"Ucraina, un stat fără granițe stabilite cu vecinii și neînregistrate la ONU, s-a gândit să bage frica în oricine altcineva ar îndrăzni să mai facă acest gest și a anunțat oficial că va impune sancțiuni împotriva senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă, declarând-o persona non grata în Ucraina și o amenințare la adresa securității și siguranței naționale a Ucrainei, fapt fără precedent și inacceptabil din orice punct de vedere ai privi lucrurile", s-a isterizat Șoșoacă, după episodul depunerii acelui proiect de lege de inspirație FSB, tunând și fulgerând împotriva refugiaților ucraineni.  

George Simion, mai rusofil decât Șoșoacă!

Ce altă concluzie s-ar putea impune, în condițiile în care George Simion e interzis în mod oficial pe teritoriul Ucrainei (vedeți AICI documentul exclusiv obținut de Podul.ro), dar Diana Șoșoacă poate (dacă vrea) să zburde prin Kiev și Cernăuți?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.