EXCLUSIV Secvența video ce relevă un caz de trădare perpetuă: Camelia Dorina Pop s-a aflat în 2022 în Rusia pentru a legitima pseudoreferendumurile de anexare organizate de Putin în teritoriile ucrainene ocupate temporar. În urmă cu câteva zile, aceasta era prezentată de propaganda rusă drept o expertă din România în chestiuni electorale


EXCLUSIV Secvența video ce relevă un caz de trădare perpetuă: Camelia Dorina Pop s-a aflat în 2022 în Rusia pentru a legitima pseudoreferendumurile de anexare organizate de Putin în teritoriile ucrainene ocupate temporar. În urmă cu câteva zile, aceasta era prezentată de propaganda rusă drept o expertă din România în chestiuni electorale

În articolul precedent vă prezentam cum s-a folosit Kremlinul de românca Camelia-Dorina Pop, speculând inclusiv o breșă de la nivelul Ministerului de Externe al României, pentru a promova ideea falsă potrivit căreia pseudoalegerile locale pe care le-a organizat în perioada 8-10 septembrie în teritoriile ucrainene ocupate temporar s-au desfășurat corect, fără a fi exercitate presiuni asupra localnicilor. Mai mult, Kremlinul încearcă să aducă un plus de legitimitate internațională acestor alegeri prin utilizarea unor personaje din Europa cum ar fi românca Camelia-Dorina Pop, inducând, în rândul localnicilor din teritoriile ucrainene ocupate temporar, falsa idee conform căreia pseudoalegerile cu pricina ar beneficia de recunoaștere la nivelul țărilor democratice. 

CITIȚI PRIMUL ARTICOL: EXCLUSIV Rusia a demarat o amplă ofensivă propagandistică ce vizează România. O româncă din Diaspora e folosită de Kremlin pentru a legitima frauduloasele alegeri organizate în teritoriile ucrainene ocupate temporar. Breșa de la nivelul Ministerului român de Externe: cum beneficiază de recunoaștere românca moscovită

În al doilea articol vrem să vă aducem în atenție faptul că escapada Cameliei Pop din ultimele zile, desfășurată în teritoriile ucrainene ocupate temporar de hoardele ruse, unde a pretins că este un expert român trimis să supervizeze desfășurarea corectă a alegerilor, nu a reprezentat un episod singular cu iz pestilențial de trădare națională, așa cum chiar ea a dat de înțeles într-o intervenție televizată la unul dintre canalele regimului terorist de la Moscova. 

Explicație foto: În imagine o puteți vedea pe Camelia Pop desfășurându-și activitatea de așa-zis observator electoral. În scaunul cu rotile se află controversatul Vito Grittani, tătucul ei politico-diplomatic din Italia (am detaliat AICI despre legăturile dintre Camelia Pop și Vito Grittani)

"Sunt aici pentru a doua oară să privesc, să observ și să învăț mult de la un vot care a fost dorit de către un popor ce cere doar să fie unit", a declarat Camelia-Dorina în calitate de așa-zis observator al pseudoalegerilor locale organizate de Moscova în teritoriile ucrainene ocupate temporar. 

Vedeți video cu un fragment din intervenția Cameliei Pop (putem specula pe marginea motivelor pentru care mâna dreaptă din România a controversatului Vito Grittani a ales să vorbească în limba italiană și nu în limba română): 


În cadrul respectivei intervenții televizate, Camelia Pop a mai declarat următoarele: "Am văzut în oameni o speranță arzătoare că vocile lor vor schimba vieți în bine. Acesta este punctul-cheie a ceea ce am observat. Aș dori să subliniez gradul de pregătire a secțiilor de votare și a personalului. Au fost create toate condițiile pentru ca noi să observăm procesul cât mai transparent posibil și nu am observat încălcări". 

Fără a ne concentra în acest articol pe demontarea narațiunilor toxice moscovite rostogolite de Camelia Pop, dorim să scoatem în evidență faptul că aceeași individă a avut și în 2022 rolul de așa-zis observator electoral pe parcursul pseudoreferendumurilor de anexare organizate de dictatorul Vladimir Putin în regiunile ucrainene Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk.

Pseudoministerul de Externe al așa-zisei Republici Populare Donețk comunica pe 26 septembrie 2022 faptul că Dorina Camelia Pop își desfășoară în Rusia activitatea de așa-zis observator electoral. Alături de Grittani și șleahta sa, Camelia Dorina Pop s-a aflat pe 26 septembrie la pseudoambasada din Rusia a așa-zisei Republici Populare Donețk. Activitatea lor a avut menirea de a crea falsa imagine a desfășurării corecte a referendumurilor rusești. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.