Agenția Federală de Statistică: ”Româncele reprezintă grupul cel mai mare de lucrătoare sexuale legale din Germania”


  • ACP
  • Sep 16, 2023 18:04
  • 1511
Agenția Federală de Statistică: ”Româncele reprezintă grupul cel mai mare de lucrătoare sexuale legale din Germania”

Potrivit datelor publicate vineri de Agenția Federală de Statistică (Destatis), româncele reprezintă grupul cel mai mare de lucrătoare sexuale din Germania, iar numărul acestora ar fi crescut după încetarea restricțiilor legate de coronavirus. 

Totalul persoanelor înregistrate ca lucrătoare sexuale în Germania a crescut cu aproape o cincime în anul 2022 față de 2021, numărul lucrătorelor sexuale înregistrațe în Germania la sfârșitul anului 2022 fiind de 28.280 de persoane, ceea ce ar fi o creștere cu 19,1% față de anul anterior. 

Așa fiind, numărul total de lucrătoare sexuale înregistrate la sfârșitul anului 2022 era încă cu mult sub nivelul anului 2019 – 40.370 persoane - când nu începuse impunerea măsurilor restrictive ale perioadei pandemiei. 

Cele mai comune naționalități din domeniul prostituției legale ar fi cea româna, cu 9.870 persoane (35% din totalul înregistrat), germană, cu 5204 persoane (18%), bulgară cu 3.140 (11%) și spaniolă cu 1.760 (6%), conform datelor Destatis. 

Numărul celor din Ucraina înregistrate legal a crescut semnificativ dar rămâne foarte mic raportat la totalul înregistrat. Astfel, dacă la sfârșitul anul 2021 erau înregistrate doar 180 (0,8% din total), la sfârșitul anului 2022, erau înregistrate 470 de lucrătoare sexuale ucrainene (1,7%).

Din Asia au fost înregistrate 1.202 lucrătoare sexuale și alte 661 din America – detalii AICI

Cifrele au fost adunate în temeiul Legii germane privind prostituția, care a intrat în vigoare în 2002 și care obligă lucrătoarele sexuale și firmele de profil să se înregistreze la autorități, scopul legii fiind de a îmbunătăți situația socială și juridică a acestora. 

Statisticile nu conțin detalii despre sexul sau genul persoanelor care lucrează în domeniu. În pofida existenței acestei legi, estimările neoficiale din 2019 au indicat un total al lucrătoarelor sexuale de peste 400.000, ceea ce înseamnă că aproximativ 90% erau neînregistrate la acel moment – și lucrau ilegal – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.