Dezvăluirile Podul.ro au avut efect: Luminița Odobescu a dispus eliminarea de pe site-ul MAE a organizației moscovite APSARUE, fondată de Camelia Dorina Pop, românca aflată în serviciul Kremlinului


Dezvăluirile Podul.ro au avut efect: Luminița Odobescu a dispus eliminarea de pe site-ul MAE a organizației moscovite APSARUE, fondată de Camelia Dorina Pop, românca aflată în serviciul Kremlinului

După ce am dezvăluit zilele faptul că o româncă - am numit-o pe Camelia Dorina Pop - a avut calitatea de așa-zisă observatoare a alegerilor frauduloase organizate de Rusia în 2022 și 2023 în teritoriile ucrainene ocupate temporar, respectiv că ONG-ul acesteia figura pe o pagină web de-a Ministerului român de Externe - mai precis pe lista asociațiilor românești din circumscripția Consulatului General al României la Bari - ministra de resort de la București, Luminița Odobescu, a luat o serie de măsuri. 

Astfel, așa cum puteți observa accesând acest LINK, ONG-ul APSARUE - fondat și prezidat de Camelia Dorina Pop la propunerea italianului pro-rus autointitulat diplomat Vito Grittani, care a ocupat la un moment dat funcția de așa-zis ambasador al regiunii separatiste Abhazia - a fost eliminat de pe lista asociațiilor românești din circumscripția Consulatului General al României la Bari. Anterior, accesând aceeași adresă web, românii din Italia erau îndemnați practic de MAE să ia legătura direct cu pro-rusul Vito Grittani, adresa de e-mail a acestuia fiind listată la datele de contact. Mai trebuie precizat că ONG-ul APSARUE a beneficiat de recunoașterea Ministerului român de Externe începând cu anul 2014, potrivit paginii de Facebook a organizației în cauză. (sursa: AICI) Acum, din 112 de recomandări oficiale din sfera societății civile au mai rămas listate doar 12 pe pagina Consulatului General al României la Bari. (puteți folosi instrumentul online Wayback Machine pentru a accesa vechea listă de recomandări) 

În primul articol vă prezentam cum s-a folosit Kremlinul de românca Camelia-Dorina Pop, speculând inclusiv o breșă de la nivelul Ministerului de Externe al României, pentru a legitima pseudoalegerile locale pe care le-a organizat în perioada 8-10 septembrie 2023 în teritoriile ucrainene ocupate temporar. 

MAI MULTE DETALII: EXCLUSIV Rusia a demarat o amplă ofensivă propagandistică ce vizează România. O româncă din Diaspora e folosită de Kremlin pentru a legitima frauduloasele alegeri organizate în teritoriile ucrainene ocupate temporar. Breșa de la nivelul Ministerului român de Externe: cum beneficiază de recunoaștere românca moscovită

În al doilea articol v-am semnalat faptul că escapada Cameliei Pop, desfășurată recent în teritoriile ucrainene ocupate temporar de hoardele ruse, unde a pretins că este un expert român trimis să supervizeze desfășurarea corectă a alegerilor, nu a reprezentat un episod singular cu iz pestilențial de trădare națională. Camelia Pop a avut și în 2022 rolul de așa-zis observator electoral pe parcursul pseudoreferendumurilor de anexare organizate de dictatorul Vladimir Putin în regiunile ucrainene Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk.

VEDEȚI ȘI: Secvența video ce relevă un caz de trădare perpetuă: Camelia Dorina Pop s-a aflat în 2022 în Rusia pentru a legitima pseudoreferendumurile de anexare organizate de Putin în teritoriile ucrainene ocupate temporar. În urmă cu câteva zile, aceasta era prezentată de propaganda rusă drept o expertă din România în chestiuni electorale

Ieșind la iveală toate aceste detalii, ONG-ul "European Platform for Democratic Elections" a inclus-o pe Camelia Pop pe lista de impostori în materie de monitorizare electorală, conform unui comunicat publicat AICI pe 15 septembrie 2023. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.