VIDEO: Fiul de 15 ani al lui Ramzan Kadîrov îl bate cu picioarele, pumnii și palmele pe un deținut politic, fiind asmuțit chiar de tatăl său. Demnitarii așa-zisei Republici Cecene a Rusiei s-au îngrămădit să-l laude și să-l aplaude pe agresor


VIDEO: Fiul de 15 ani al lui Ramzan Kadîrov îl bate cu picioarele, pumnii și palmele pe un deținut politic, fiind asmuțit chiar de tatăl său. Demnitarii așa-zisei Republici Cecene a Rusiei s-au îngrămădit să-l laude și să-l aplaude pe agresor

Șeful Republicii Cecene a Rusiei – Ramzan Kadyrov – a publicat, săptămâna aceasta, un videoclip în care fiul său de 15 ani îl bate pe un deținut, comentând că este „mândru” de acțiunile odraslei.


„L-a bătut și a făcut ceea ce trebuia”, a scris Kadyrov. „Fără exagerare, da, sunt mândru de acțiunea lui Adam”, a adăugat el, comentând bătaia aplicată deținutului acuzat că a ars un exemplar al Coranului. 

În videoclip apare adolescentul lovind cu piciorul și pălmuind un bărbat îmbrăcat în negru, care își acoperă fața și se dă înapoi în timp ce fiul lui Kadyrov îl trage de pe scaun și îl lovește și cu mâinile la nivelul capului. 

Kadyrov a comentat, în cursul videoclipului distribuit pe rețeaua Telegram, că fiul său, Adam Kadyrov, care îl bate pe deținut, a atins „idealurile adulte de onoare, demnitate și apărare a religiei sale”. 

Kadyrov a apreciat și că arderea textului sfânt islamic a fost o ofensă pentru toată Rusia, iar cei care nu respectă Coranul sunt o „tumoare bolnavă pe corp care trebuie cauterizată”

Adolescentul agresor a fost lăudat pe rețeaua Telegram și de președintele așa-zisului parlament cecen, Magomed Daudov, care a scris că acesta „s-a comportat că un adevărat musulman, un patriot al țării sale și un adevărat cecen”

De asemenea, un deputat al parlamentului cecen – Adam Delimkhanov – l-a lăudat pe tânărul Kadyrov pentru bătaia administrată lui Zhuravel, pe care l-a numit „non-uman”, și a postat o fotografie cu el împreună cu tânărul Kadyrov, insistând și că acesta ar fi fost „distins cu simțul dreptății încă din copilărie”

Potrivit publicației Moskow Times, deținutul Nikita Zhuravel, în vârstă de 19 ani, ar fi fost arestat după ce a fost acuzat că a incendiat o copie a Coranului în fața unei moschei din orașul Volgograd, apoi a fost trimis în Cecenia pentru a fi urmărit penal.

Autoritățile ruse susțin că Zhuravel ar fi mărturisit că a fost plătit de Ucraina pentru a arde textul sfânt, dar este foarte clar că mărturisirea să e greu de luat în considerare că autentică. 

După ce a fost reținut, Nikita Zhuravel a depus o plângere către comisarul rus pentru drepturile omului, Tatyana Moskalkova, precizând că a fost bătut de fiul lui Kadyrov, iar Moskalkova a spus că va urma o anchetă asupra incidentului – sursa AICI. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.