PSD, ofensivă fiscală împotriva tinerilor. Adela Mîrza: "Ciolacu le taie accesul la cultură, distracție și sport! Și apoi îi veți auzi pe aceiași plângând cu lacrimi de crocodil și întrebându-se «de ce ne pleacă tinerii?»"


PSD, ofensivă fiscală împotriva tinerilor. Adela Mîrza: "Ciolacu le taie accesul la cultură, distracție și sport! Și apoi îi veți auzi pe aceiași plângând cu lacrimi de crocodil și întrebându-se «de ce ne pleacă tinerii?»"

Președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, subliniază că măsurile fiscale pe care Guvernul Ciolacu le-a adoptat ieri prin procedura angajării răspunderii îi afectează în mod direct pe tineri, întrucât vor crește semnificativ prețurile aferente activităților recreative, iar practic "le taie accesul la cultură, distracție și sport".

"Ciolacu vrea să-i scoată pe tineri din mirajul drogurilor, dar le taie accesul la cultură, distracție și sport. De pe 1 Ianuarie, când intră în vigoare droaia de noi taxe votate ieri, TVA-ul va crește de la 5% la 19% pentru sălile de sport, parcuri de distracții și activități recreative, respectiv de la 5% la 9% pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale și sportive.

Acest lucru se va reflecta dur în piață. Artiștii anunță deja că nu va mai fi fezabil să facă evenimente, iar mulți furnizori de divertisment probabil că vor pune lacătul pe ușă. Opțiunile care le vor mai rămâne tinerilor vor costa al naibii de scump, transformând orice activitate în afară de a sta acasă cu ochii în televizor sau a te plimba prin parc într-una de lux.

Și apoi îi veți auzi pe aceiași plângând cu lacrimi de crocodil și întrebându-se «de ce ne pleacă tinerii?». Pentru că nu au pentru ce rămâne, de aia", precizează Adela Mîrza într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.