La moartea unui om al Moscovei. Marele rău pe care Ion Druță l-a făcut românilor și României


La moartea unui om al Moscovei. Marele rău pe care Ion Druță l-a făcut românilor și României

Dumnezeu să-l ierte pe Ion Druță! În România nu prea știe nimeni cine a fost Ion Druță, așa că nu m-ar surprinde să văd niște laude la adresa lui copiate de peste Prut.

Foarte pe scurt: Ion Druță a fost unul din oamenii Moscovei la Chișinău, în toate cărțile lui pe care le-am citit există minim două-trei episoade de condamnare a „ocupantului român”. Are - n-are treabă, „ocupantul român” trebuie să-și ițească figura hâdă și mâna hrăpăreață. Dacă nu sunt hoți, atunci românii sunt de o răutate irațională. 

Din poziția lui de scriitor sovietic fruntaș Ion Druță a făcut un rău imens: a picurat în mințile celor dintre Prut și Nistru o ostilitate totală împotriva românilor. Încă o dată: Dumnezeu să-l ierte pe Ion Druță, că mult rău a mai făcut românilor!

P.S. Abia aștept să văd înghesuiala politicienilor de la Chișinău (ăia pro-europeni) să aducă osanale celui mai rusofil scriitor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.