Pentru prima oară în istorie, românii stabiliți în UK au șansa să aleagă un viceprimar român al Londrei: antreprenorul de succes Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan, candidatul Partidului Conservator. A fost lansată platforma votprinposta.co.uk, care se adresează numeroasei comunități românești din Marea Britanie


Pentru prima oară în istorie, românii stabiliți în UK au șansa să aleagă un viceprimar român al Londrei: antreprenorul de succes Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan, candidatul Partidului Conservator. A fost lansată platforma votprinposta.co.uk, care se adresează numeroasei comunități românești din Marea Britanie

Antreprenor de succes în Marea Britanie și candidat oficial, din partea Partidului Conservator, la funcția de viceprimar al Londrei, Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan anunță, pe Facebook, că a creat și a lansat platforma votprinposta.co.uk, portal ce vine în sprijinul marii comunități românești din UK și în special din Londra, care are acum șansa de a deveni cu adevărat relevantă în politica britanică, deschizând astfel numeroase oportunități pentru românii stabiliți în Regatul Unit.

Peste 1 milion de români sunt stabiliți în Marea Britanie, iar mai bine de 500.000 dintre ei se află în zona metropolitană a Londrei. Mulți români trăiesc și în Birmingham, Coventry Manchester, Southampton sau Bristol. Potrivit europarlamentarului Rareș Bogdan (PNL), care a precizat că a obținut cifra de la oficialitățile de la Londra, în UK sunt peste 1,4 milioane de români.

Comunitatea românească e a doua ca mărime din Regatul Unit, după cea poloneză, și a devenit cea mai numeroasă comunitate din Londra, ceea ce spune foarte multe. Poate că o să vi se pară ciudat să auziți asta, dar, după București și Chișinău, Londra este orașul locuit de cei mai mulți români, fiind urmat de Iași. În aceste condiții, voturile comunității românești au devenit esențiale în politica londoneză. 

Poate că o să vi se pară ciudat să auziți asta, dar, după București și Chișinău, Londra este orașul locuit de cei mai mulți români, fiind urmat de Iași. În aceste condiții, până și ideea unui primar român ales în capitala Marii Britanii, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, nu mai pare chiar o fantasmagorie. E nevoie doar de timp. Și de persoana potrivită. Însă în 2024, românii din UK au șansa istorică de a alege un viceprimar român în persoana antreprenorului Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan.

În cele ce urmează vă prezentăm anunțul acestuia privind lansarea platformei votprinposta.co.uk:

”Știu că mulți dintre membrii comunității noastre românești din Londra nu sunt înregistrați pentru votul prin poștă în UK!

După o zi grea de muncă, poate fi dificil să aștepți la coadă la secția de votare. Tocmai de aceea am creat platforma votprinposta.co.uk, pentru a ajuta pe toți cei care doresc să mă susțină la alegerile pentru Primăria Generală din Londra să se înregistreze la votul prin poștă. 

Procesul este simplu: completați formularul de pe platformă, iar eu personal voi veni cu formularul de înscriere la fiecare dintre voi, astfel încât să puteți vota prin poștă. Este pentru prima dată în istoria Londrei când românii au oportunitatea reală de a influența alegerea Primarului și Viceprimarului Londrei. 

Haideți să ne unim forțele și să facem diferența împreună!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.