Gata cu vacanța și schiul! Președintele USL a convocat mult-așteptata ședință a CSAT în care vrea să declare război traficului de droguri


Gata cu vacanța și schiul! Președintele USL a convocat mult-așteptata ședință a CSAT în care vrea să declare război traficului de droguri

Joi, 12 octombrie, la ora 12.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), anunțată de președinele Klaus Iohannis acum aproape o lună de zile, odată cu debutul școlilor, și în cadrul căreia ar urma să se ia în discuție consumul și traficul de droguri din școli. Mai exact, tema pusă în discuție se intitulează „consumul de droguri/alte substanțe stupefiante de către tineri/elevi - risc major la adresa siguranței individuale și naționale”, după cum a precizat Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a reuniunii mai sunt incluse teme referitoare la evoluţiile privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei - implicaţii pentru România și planul de înzestrare a Armatei României 2024 - 2033.

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale", a afirma Klaus Iohannis în cadrul festivității de deschidere a anului școlar 2023-2024 la Școala Gimnazială nr. 162 din București.

Liderul de la Cotroceni le-a spus elevilor și despre importanța comportamentelor preventive și responsabile, fiind crucial ca "tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun".

Reamintim că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a răbufnit, marți, în Parlament unde a fost chestionat de USR în privința planului de combatere a traficului de substanțe interzise. Detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.