Solicitare către Comisia Electorală Centrală


Solicitare către Comisia Electorală Centrală

În conformitate cu prevederile art.16, alineatul 2, punctul 1 din Codul Electoral, cu modificările operate la 04.10.2023 de Parlament (detalii AICI) inculpatul kuliokar Igor Dodon nu mai poate candida la alegerile locale generale, la cele prezidențiale din 2024 și nici la cele parlamentare din 2025, pentru finanțarea ilegală a PSRM de către gruparea criminală a lui Vladimir Plahotniuc. Ședințele de judecată cu penalul Dodon au loc la Curtea Supremă de Justiție.

În conformitate cu aceleași prevederi ale Codului Electoral nu pot candida pentru alegerile locale generale, cele prezidențiale și parlamentare nici fruntașii PSRM, actualmente în calitate de învinuiți de Procuratura Anticorupție pentru finanțarea ilegală a PSRM. E vorba de fostul președinte al PSRM, Zinaida Greceanâi, secretarul executive, Vlad Bătrâncea, deopotrivă cu Corneliu Furculiță, Alla Dolință și contabila PSRM. Toate aceste persoane cad sub incidența art.16, alineatul 2, p.1 din Codul Electoral recent modificat.

Solicit Comisiei Electorale Centrale să acționeze în strictă conformitate cu prevederile susmenționate ale Codului Electoral. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.