VIDEO. UPDATE. Ororile teroriștilor palestinieni: trupul dezbrăcat dintr-o camionetă Hamas, batjocorit și scuipat de atacatori este al unei tinere din Germania care venise la un festival de muzică pentru pace


VIDEO. UPDATE. Ororile teroriștilor palestinieni: trupul dezbrăcat dintr-o camionetă Hamas, batjocorit și scuipat de atacatori este al unei tinere din Germania care venise la un festival de muzică pentru pace

UPDATE: "Shani este în viață, are răni grave la cap și este în stare critică. Trebuie acționat rapid și scoasă din Fâșia Gaza. Fiecare clipă e crucială”, a spus mama acesteia, Ricarda Louk, adăugând că a primit informații că s-ar afla la un spital Hamas din Gaza. 

Imaginile cu trupul iert al lui Shani Louk, aruncat în spatele unei camionete a teroriștilor Hamas și scuipat de agresori și susținătorii acestora, au făcut înconjurul lumii, stârnind indignare mai ales că teroriștii o prezentau drept soldat israelian. În realitate însă, Shani este o artistă germană, cu origini evreiești, care participa la festivalul de muzică Nature Party de la granița cu Gaza în momentul atacului de sâmbătă dimineață. 

ȘTIREA INIȚIALĂ. Mai multe canale de socializare și publicații internaționale au transmis că trupul semidezbrăcat prezentat de teroriștii Hamas drept mare pradă de război și plimbat pe străzi, în uralele mulțimii, a fost identificat și nu aparține, așa cum afirmau ucigașii, unei femei soldat din Israel, ci lui Shani Louk, o artistă din Germania, specializată în tatuaje, în vârstă de 30 de ani. 

 

O scurtă filmare cu acest incident macabru poate fi vizionată pe canalul de Telegram al Podul: https://t.me/PodulRo. Nu accesați linkul dacă sunteți o fire mai sensibilă!

Ea se afla la un festival de muzică pentru pace când a fost capturată de teroriști în timpul atacului surpriză de sâmbătă dimineață asupra Israelul. Operațiunea criminală a Hamas se soldase până în zorii zilei de duminică cu peste 480 de morți și 3.200 de răniți, din ambele tabere.

Corpul inert al lui Shani Louk a fost filmat întins în spatele unui camion, cu un picior într-un unghi nefiresc, teroriștii stând în jurul sau deasupra ei, în vreme ce susținătorii grupului aplaudau, fugeau pe lângă camionetă și scuipau.

Hamas a susținut că este vorba despre o femeie soldat din Israel, dar sâmbătă seara, verișoara lui Shani, Tomasina Weintraub-Louk, a declarat pentru MailOnline că familia a recunoscut tatuajele distinctive de pe picior și părul cu dreaduri. 

„Este cu siguranță Shani. A fost la un festival de muzică pentru pace. Este pur și simplu un coșmar pentru familia noastră', a spus verișoara.

Tragedia are loc în contextul în care militanții palestinieni au lansat sâmbătă cel mai grav atac din ultimii 50 de ani prin atacuri terestre, maritime și aeriene fără precedent, folosind chiar și deltaplanuri pentru a evita detectarea.

Într-un asalt coordonat, pe mai multe fronturi, teroriștii palestinieni au trecut în Israel din Fâșia Gaza, au capturat așezări și au capturat și ucis civili care celebrau o sărbătoare evreiască.

CITEȘTE ȘI: Război în Israel. Sute de morți și mii de răniți în ambele tabere. Atacatorii palestinieni au fost lichidați. Israelul promite „o răzbunare feroce” / Analiză: de acest atac îi convine controversatului Netanyahu și cum poate ajuta războiul din Ucraina

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.