Dezinformarea produsă de laboratoarele Kremlinului pe fondul războiului din Israel: "Hamas dispune de arme de la Forțele Armate Ucrainene". Reacția Kyivului: "Rusia a livrat armele!"


  • ACP
  • Oct 9, 2023 18:15
  • 1579
Dezinformarea produsă de laboratoarele Kremlinului pe fondul războiului din Israel: "Hamas dispune de arme de la Forțele Armate Ucrainene". Reacția Kyivului: "Rusia a livrat armele!"

Propaganda rusă a început să propage informația falsă conform căreia Hamas a atacat Israelul cu arme primite de la Ucraina, care le-a primit la rândul ei din Occident pentru a lupta împotriva armatei ruse.

Deja este distribuit pe rețelele sociale un videoclip în care militanții Hamas ar prezenta "arme ucrainene" și susțin că Ucraina a fost cea care le-a vândut arme occidentale.

"Un videoclip ce durează doar 12 secunde ridică multe îndoieli. Trebuie menționat că, de fapt, ucrainenii nu ar fi putut face acest lucru, deoarece partenerii noștri occidentali monitorizează îndeaproape armele și echipamentele militare pe care ni le trimit pentru a lupta împotriva agresorilor ruși. Probabil videoclipul a fost filmat în grabă de unul dintre centrele rusești de informare și operațiuni psihologice. În acest fel, rușii încearcă să se justifice și să creeze iluzia că nu sunt implicați cu teroriștii din Hamas", se spune pe canalul Telegram al Centrului Militar de Media din Ucraina.

Un comunicat al Ministerului Apărării din Ucraina precizează: "Statul agresor Rusia folosește atacul teroriștilor Hamas asupra statului Israel pentru a lansa o provocare pe scară largă împotriva Ucrainei. Serviciul de Informații pentru Apărare al Ministerului Apărării al Ucrainei informează că Direcția Principală Rusă a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse a livrat deja militanților Hamas arme-trofeu fabricate în Statele Unite și țările Uniunii Europene și capturate în timpul războiului din Ucraina. Următorul pas, așa cum prevede planul rușilor, ar trebui să fie acuzațiile false la adresa armatei ucrainene, că ar fi vândut în mod regulat arme occidentale teroriștilor". 

Serviciul de informații al Ucrainei consideră că serviciile speciale ruse intenționează să folosească pe mai departe această înscenare pentru a lansa o serie de "articole revelatoare" și "investigații" în mass-media occidentală, având ca scop discreditarea forțelor armate ucrainene, ceea ce ar duce la oprirea sau măcar micșorarea fluxului de ajutor militar către Ucraina din partea partenerilor occidentali.  

Oficialii din serviciul de informații ucrainean spun ca serviciile speciale ruse intenționează să folosească comentariile relevante ale trădătorului de la Serviciul de Frontieră ucrainean, locotenentul major Ruslan Syrovyi, care a trecut recent de partea rușilor, fugind la Moscova.

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.