Tragedie în Israel: Hamas a măcelărit zeci de bebeluși și copii în masacrul din kibuț-ul Kfar Azza


Tragedie în Israel: Hamas a măcelărit zeci de bebeluși și copii în masacrul din kibuț-ul Kfar Azza

Hamas a ucis bebeluși și copii într-un masacru descoperit de soldații israelieni, marți, într-unul dintre ultimele sate recucerite după atacul grupului terorist. Zeci de civili au fost găsiți executați marți în kibuț-ul Kfar Azza, multe dintre victime având mâinile legate iar unele cadavre fiind arse pentru a nu mai fi recunoscute. 

Soldații israelieni au comparat crimele Hamas cu pogromurile naziste din cel de-al Doilea Război Mondial. Unul dintre militarii implicați în operațiunea de eliberare a kibuț-ului Kfar Azza , David Ben Zion, comandantul adjunct al Unității 17, a declarat că femeile și copii au fost decapitați de către teroriștii Hamas. 

Locotenent colonelul Richard Hecht, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, a anunțat că este prea devreme pentru a furniza un număr total de morți în kibbutz, dar a certificat faptul că „bătrânii, copiii și bebelușii au fost măcelăriți cu brutalitate într-un mod similar celui practicat de teroriștii ISIS”.

Execuții după metoda ISIS

Kfar Azza este una dintr-un șir de mici comunități israeliene construite la câteva mile de granița cu Gaza, care au fost ținte principale pentru raidul Hamas de sâmbătă dimineață. A fost nevoie de mai mult de două zile de luptă până să poată fi recucerit luni noaptea.

La fața locului, corpurile civililor și ale luptătorilor Hamas puteau fi văzute în interiorul caselor și împrăștiate printre bungalourile din cărămidă și prin grădinile cu palmieri și banani. Mulți rezidenți păreau să fi fost uciși în casele lor înainte de a avea șansa de a încerca să evadeze. 

O parapantă folosită de invadatori a fost găsită în apropierea unei stații de autobuz în timp ce cadavrele a o duzină de teroriști morți zăceau pe trotuare și peluze.

„Nu este un război. Nu este un câmp de luptă”, a spus generalul-maior al Itai Veruv la fața locului. „Vedeți bebelușii, mamele, tații în dormitoarele lor, în camerele lor și felul în care teroriștii i-au ucis. Nu a fost un război, sau o bătălie. Este un masacru.” 

Masacre cu repetiție

Execuția copiilor a fost confirmată și într-un alt kibuț învecinat, Kerem Shalom, descoperirea venind în momentul în care Israelul a intensificat atacurile aeriene asupra Fâșiei Gaza și a îndemnat civilii să plece înaintea unor represalii „foarte, foarte agresive” împotriva Hamas. 

Joe Biden, președintele SUA, a comparat acțiunile Hamas cu cele ale Statului Islamic și a anunțat că va cere Congresului să ia „măsuri urgente” pentru a aproba finanțări de sprijin pentru Israel, angajaându-se să trimită muniție și interceptori în Israel pentru a reface rezervele sistemului de apărare antirachetă Iron Dome.

Marți seara, Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că mai multe obuze trase din Siria au aterizat pe teritoriul său, în timp ce mai devreme, aripa armată a Hamas din sudul Libanului a lansat la rându-i un tir de rachete peste graniță. Hamas a lansat un nou atac cu rachete în orașele Ashkelon și Tel Aviv, din sudul Israelului, după-amiază. Nu s-au raportat victime.

De marți, numărul deceselor civililor israelieni a crescut la 1.200, peste 100 de victime fiind descoperite în kibuț-ul Be'ri, cunoscut ca un centru pentru activiști pro-Palestini și mișcarea pentru pace israeliană. Autoritățile din Gaza, care este controlată de Hamas, au declarat că 830 de persoane au fost ucise de Israel până marți seara. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.