GALERIE FOTO. Elisabeta Rizea, o minunăție de om. Povestea cocoșului pe care Viteaza de la Nucșoara l-a plimbat până la București


GALERIE FOTO. Elisabeta Rizea, o minunăție de om. Povestea cocoșului pe care Viteaza de la Nucșoara l-a plimbat până la București

Scriitoarea, documentarista și realizatoarea tv Lucia Hossu Longin împărtășește, pe Facebook, o întâmplare inedită cu fosta deținută politic Elisabeta Rizea, marea susținătoare a partizanilor anticomuniști conduși de ofițerul Toma Arnăuțoiu. Podul.ro vă prezintă în integralitate această relatare: 

”O întâmplare cu Viteaza din Nucşoara. De la primele întâlniri, după ce discutam şi înregistram pentru Memorial, Elisabeta mi-a spus că vrea să-mi dea un cocoş, pentru acasă. Avea păsări în curte, le îngrijea cu mare drag.

Ţi-l tai, doamnă, îl pun într-o plasă şi-l găteşti, mă îndemna. 

Am refuzat, zâmbind, de fiecare dată. Au trecut câteva luni şi a fost invitată la un eveniment în Bucureşti. Era înconjurată de personalităţi, Ana Blandiana, Coposu, Ticu Dumitrescu, Ioana Voicu Arnăuţoiu, jurnalişti, admiratori, era în centrul atenţiei, se bucura nespus. M-a văzut intrând şi m-a chemat la ea. Avea braţele pline de flori. Am pupat-o şi mi-a spus la ureche: 

 – Ia florile astea, că nu pot să mă mişc! Am adus cocoşul! Să vezi ce gras e!

Lângă picior avea o desagă pe care m-a îndemnat să o iau. 

Să nu mă refuzi, că eu îl las aici, mi-a mai zis.

S-a terminat evenimentul, am condus-o la maşină, i-am pus desaga în portbagaj. Am convins-o cu greu să-l ducă acasă. Ne-am revăzut după câteva săptămâni. 

Doamnă, tare bun a fost, dar eu nu mă las şi tot îţi trimit o pasăre!

O minunăţie de om!”

S-au împlinit 20 de ani de la trecerea la Cer a Elisabetei Rizea, Viteaza de la Nucșoara. Veșnica ei pomenire! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.