Halucinantul răspuns oficial emis de Hamas după ce teroriștii palestinieni au măcelărit civili israelieni, printre care copii și femei, luând numeroși ostatici


  • ACP
  • Oct 11, 2023 16:37
  • 1703
Halucinantul răspuns oficial emis de Hamas după ce teroriștii palestinieni au măcelărit civili israelieni, printre care copii și femei, luând numeroși ostatici

Într-un comunicat postat pe site-ul său, gruparea palestiniană Hamas a negat acuzațiile că ar fi ucis civili, printre care ar fi fost și copii, în timpul atacurilor teroriste de sâmbătă. 

În comunicat se precizează: „Afirmăm categoric falsitatea acuzațiilor fabricate, promovate de unele instituții de presă occidentale, care adoptă neprofesionist narațiunea sionistă plină de minciuni și calomnii împotriva poporului nostru palestinian și a rezistenței acestuia, cea mai recentă dintre acestea fiind pretenția de a ucide copii, de a-i decapita, și care vizează civilii”. 

În textul postat, Hamas acuză „adoptarea și sprijinirea narațiunii sioniste fără verificare” și a avertizat cu privire la consecințele mușamalizării „crimelor ocupației și masacrelor acesteia comise zi și noapte în Gaza”

Despre atacuri se explică faptul că „brigăzile Al-Qassam au lucrat pentru a viza sistemele militare și de securitate israeliene” în cadrul Operațiunii Al-Aqsa Flood, numindu-le „ținte legitime”, deși există un număr imens de dovezi care arată fără nicio îndoială că teroriștii au urmărit în mod premeditat să ucidă și să ia ostatici civilii, fie ei israelieni sau de altă naționalitate. 

În declarație se mai spune, fantasmagoric, că membrii Hamas „au căutat să evite civilii, iar pentru acest lucru sunt mărturie multe clipuri video de pe teren, iar mulți coloniști au vorbit presei despre asta cu mărturii video”

La concluziile aiuritoarei declarații, absolut rupte de realitate, Hamas a cerut instituțiilor media să „nu adopte în mod flagrant și orbește” narațiunea israeliană și să își mențină obiectivitatea și profesionalismul. 

Menționăm că numai în comunitățile israeliene din zonele apropiate graniței cu Gaza au fost găsiți zeci de copii, alături de femei și bătrâni, măcelăriți toți în stilul ISIS, iar aproximativ 150 de civili au fost luați ostatici de gruparea Hamas în timp atacurilor teroriste de sâmbătă – sursa AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.