România se mobilizează împotriva terorismului: Joi are loc la București o acțiune de solidaritate cu Israelul. Declarația adoptată de Parlamentul României


România se mobilizează împotriva terorismului: Joi are loc la București o acțiune de solidaritate cu Israelul. Declarația adoptată de Parlamentul României

Joi, 12 octombrie, începând cu ora 14, va avea loc în Parcul Izvor din București o acțiune de solidaritate cu poporul israelian pe fondul atacurilor teroriste desfășurate pe parcursul ultimelor zile de gruparea Hamas împotriva Israelului. 

Trebuie precizat totodată că Parlamentul a adoptat miercuri, 11 octombrie, Declaraţia privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile, document prin care subliniază necesitatea acţiunii pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care să asigure protecţia libertăţii, democraţiei şi a vieţilor omeneşti.

"Deputaţii şi senatorii din Parlamentul României au fost şocaţi să observe atacurile teroriste barbare îndreptate împotriva Statului Israel şi violenţa dezlănţuită de organizaţia teroristă Hamas asupra populaţiei civile. Deşi ar trebui să fie doar o amintire a tragediilor care au însoţit cele mai întunecate momente ale istoriei umanităţii, imaginile din ultimele zile, numărul semnificativ de victime nevinovate - ucişi, torturaţi, răniţi şi ostatici, au arătat din nou întregii lumi că siguranţa necesită o vigilenţă permanentă", se arată în declaraţia citită în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului de către preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Silviu Vexler.

Potrivit documentului, lupta împotriva terorismului şi a tuturor ideologiilor bazate pe ură reprezintă o datorie a întregii societăţi, dar şi un element fundamental al responsabilităţii noastre, atât din prezent, cât şi pentru viitor.

"Reprezentându-i pe toţi cetăţenii României, noi, membrii Parlamentului României, ne exprimăm solidaritatea deplină cu Statul Israel şi cetăţenii săi. Urmărim cu atenţie şi îngrijorare situaţia ostaticilor răpiţi de pe teritoriul Statului Israel. În acest context, subliniem că este necesar să acţionăm în permanenţă pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care să asigure protecţia libertăţii, democraţiei şi a vieţilor omeneşti", a subliniat Silviu Vexler.

Având în vedere atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel, necesitatea consolidării politicilor de eliminare a oricăror forme de terorism, precum şi imperativul exprimării unui puternic angajament politic de a acţiona hotărât împotriva tuturor mijloacelor de promovare a ideologiilor bazate pe ură, Parlamentul României condamnă cu fermitate atacurile organizaţiei teroriste Hamas împotriva Statului Israel, crimele şi violenţa dezlănţuite asupra populaţiei civile, infiltrările teroriste şi luarea de ostatici.

De asemenea Parlamentul exprimă solidaritatea deplină cu Statul Israel, subliniază dreptul suveran al Statului Israel la autoapărare pentru eliminarea pericolului terorist, subliniază dreptul suveran al Statului Israel pentru luarea tuturor măsurilor necesare în vederea protejării populaţiei civile, exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri, transmite condoleante familiilor îndoliate şi urări de însănătoşire persoanelor rănite.

Parlamentul reafirmă hotărârea membrilor săi pentru susţinerea, în continuare, în plan legislativ şi instituţional, a acţiunilor de combatere a oricăror forme şi manifestări teroriste, solicită instituţiilor internaţionale să ia toate măsurile necesare pentru returnarea în siguranţă a ostaticilor răpiţi de pe teritoriul Statului Israel şi pentru condamnarea oricăror atacuri teroriste, solicita autorităţilor publice să asigure toate măsurile necesare pentru protejarea Comunităţilor Evreieşti din România şi prevenirea oricăror incidente pe teritoriul ţării noastre.

Nu în ultimul rând, Parlamentul reafirmă în document importanta deosebită a parteneriatului dintre România şi Statul Israel, inclusiv în contextul împlinirii a 75 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte.

S-au înregistrat 284 de voturi "pentru", iar trei parlamentari nu au votat. (sursa: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.