Încălzire ideologică globală: Neomarxista Greta Thunberg, postare anti - Israel cu simbolistică nazistă în decor


Încălzire ideologică globală: Neomarxista Greta Thunberg, postare anti - Israel cu simbolistică nazistă în decor

Israelul o critică pe activista neomarxistă Greta Thunberg după postarea cu simbolistică nazistă prin care aceasta își arată sprijinul pentru palestinienii din Gaza. Armata israeliană a atacat-o vineri pe activista suedeză pentru schimbările climatice, după ce aceasta a trimis un mesaj de susținere a palestinienilor și a aprobat un comentariu care spunea că în Gaza se comite un „genocid”.

Folosind o imagine în care apare îndemnul ”Palestina Liberă!”, folosit, pe post de strigăt de luptă, chiar de către teroriștii grupării Hamas, Thunberg spune că „lumea trebuie să vorbească și să ceară o încetare imediată a focului, justiție și libertate pentru palestinieni și toți civilii afectați”, pe măsură ce războiul Israel - Hamas escaladează și amenință să devină un conflict regional. 

Nimic despre masacrul civililor israelieni, totul despre presupusul ”genocid” al palestinienilor

Thunberg a distribuit, de asemenea, pe contul ei de Instagram, o postare a unui cont pro-palestinian cu sediul în Germania, care spune că în Gaza are loc un „genocid”.

Grupul, Palestine Speaks, vorbește despre „indignarea față de genocidul din Gaza și teroarea de stat represivă a multor state occidentale împotriva oricărei persoane care arată și acționează în solidaritate cu palestinienii”.

Ca reacție, Arye Sharuz Shalicar, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a declarat oricine ”se identifică cu Greta în vreun fel în viitor este un susținător al terorii” în opinia sa, adăugând: „Prin că ceea ce face Greta, care acum își arată solidaritatea cu Gaza fără să spună niciun cuvânt despre masacrarea civililor israelieni, arată că de fapt ea nu este în favoarea palestinienilor, ci că mătură teroriștii palestinieni, Hamasul și Jihadul Islamic, sub masă, ca și cum aceștia nu ar exista”.

Unii utilizatori X au răspuns furioși postării activistei neomarxiste, șeruind imagini cu mesaje de genul: „Greta Thunberg sprijină ISIS”.

Printre cei promovați de Thunberg a fost Mișcarea Tineretului Palestinian, care se descrie ca o „mișcare transnațională, independentă, de bază a tinerilor palestinieni în Palestina și în exil în întreaga lume”. „Regimul sionist a vizat în mod intenționat Spitalul Al Ahli Arabi din orașul Gaza, masacrând acolo peste 500 de palestinieni”, a scris grupul într-o postare de marți, referindu-se la Israel. „Acest masacru demonstrează fața depravată a regimului sionist, dezvăluind adevărata lui natură genocidară și clarificând intenția sa de a masacra civili.”

Simbolistica nazistă antievreiască în manifestul foto al Gretei

Dincolo sloganurile din postările Gretei Thunberg, total lipsite de tact atât de curând după atacurile asupra Israelului, imaginea pe care aceasta a postat-o conține și o serie de simboluri - cod anti-evreiești relevante. În fundalul imaginii, se poate remarca o caracatiță din pluș, care stă pe o pernă cu ciuperci. 

Din punct de vedere istoric, caracatița este un simbol antisemit. Imaginea caracatiței, ale cărei tentacule se întind în întreaga lume, este, de asemenea, un cifru direct legat de propaganda nazistă antisemită, folosit adesea pentru a ilustra presupusa conspirație mondială evreiască. Caracatița fără brațe poate reprezenta de fapt o evreime rănită, care a fost împiedicată de la planurile sale de dominare a lumii prin teroarea Hamas.

Cât privește perna cu ciuperci care se poate vedea sub caracatiță, una dintre cele mai faimoase cărți de propagandă nazistă din anii 30 se numea „Der Gift Pilz” (Ciuperca Otrăvitoare). Aceasta a fost un manual de morala civică nazistă pentru copii și a fost publicată de Julius Streicher, editorul „Der Stürmer”. La acea vreme, titlul imaginii prezenta o ciupercă cu barbă roșie și o stea a lui David.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.