Liga Studenților, răspuns adresat apostolilor lui CTP: "Nu acceptăm lecții de la cineva care în 1990 cauționa în presă crimele din Piața Universității!" / "A devenit «trendy» să te iei de creștini și eventual să te lamentezi că din cauza lor nu avem autostrăzi și mașini zburătoare"


Liga Studenților, răspuns adresat apostolilor lui CTP: "Nu acceptăm lecții de la cineva care în 1990 cauționa în presă crimele din Piața Universității!" / "A devenit «trendy» să te iei de creștini și eventual să te lamentezi că din cauza lor nu avem autostrăzi și mașini zburătoare"

Răspunzându-le apostolilor lui CTP, care au criticat cu mânie proletară Liga Studenților după ce această organizație a sesizat CNCD pe fondul unui derapaj incalificabil al auto-intitulatului jurnalist, studenții în cauză transmit că nu acceptă lecții din partea unui exponent "care în 1990 cauționa în presă crimele din Piața Universității".

"A devenit «trendy» să te iei de creștini și eventual să te lamentezi că din cauza lor nu avem autostrăzi și mașini zburătoare, iar cu cât batjocorești mai mult «pupătorii de moaște» devii mai «frecventabil» în unele cercuri «luminate»", reclamă Liga Studenților.

Amintim că Liga Studenților a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o paralelă între cei peste 350.000 de pelerini care s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva la Iași și teroriștii sinucigași din cadrul Hamas. Ulterior, CTP i-a acuzat pe studenți că nu au înțeles mesajul (mai multe detalii AICI), întrebându-i astfel pe aceștia următoarea chestiune: "Faceți și Logică la facultate?". 

CITIȚI ȘI: Demers pentru sancționarea derapajului incalificabil al jurnalistului CTP prin care a făcut o paralelă între pelerinii de la Iași și teroriștii sinucigași din cadrul Hamas. Liga Studenților a sesizat CNCD

Drept replică, studenții din Iași explică, din perspectivă logică, ceea ce a vrut să transmită CTP atât în podcastul realizat de Recorder, cât și în mesajul în care încearcă să-și clarifice poziționarea: "Lămuriri?! Ceea ce a făcut CTP se numește în termeni de specialitate damage control. A dat cu mucii în fasole și acum încearcă să dreagă busuiocul scoțându-și doar o frază din contextul în care vorbea despre teroriștii Hamas.

A (cei care cred că îi așteaptă 72 de fecioare) = B (își pun centură cu explozibil și se aruncă în aer), A=C (pelerinii de la Sfânta Parascheva), deci B=C. Trebuie să desenăm?! Sau cei care ne acuzau că nu știm logică nu știu, de fapt, ce este un silogism?". 

Redăm integral mesajul transmis de Liga Studenților: 

"Egalitate, dar nu pentru c̵ă̵ţ̵e̵i̵ creştini

Dacă CTP se lua de vreo minoritate etnică sau sexuală, toată «lumea bună» o lua razna şi cerea CNCD să intervină. Noua stângă îşi crease un obicei în a reclama orice afirmaţie care doar părea că atinge demnitatea unei minorităţi. Dacă cineva din zona de dreapta sesizează o abatere, nu mai e bine, e «cenzură» și CNCD devine «bâtă» sau «pumn în gură» și «încălcare a libertății de exprimare». Și cu ocazia asta și-au dat arama pe față: pentru că ei nu apără principii, ci interese. Dreptul la petiționare și dreptul la exprimare este doar pentru ei, nu și pentru noi, că după dogma neomarxistă «majoritatea este opresivă», iar ei, vai-dragă, sunt „oprimați” de «pupătorii de moaște». A devenit «trendy» să te iei de creștini și eventual să te lamentezi că din cauza lor nu avem autostrăzi și mașini zburătoare, iar cu cât batjocorești mai mult «pupătorii de moaște» devii mai «frecventabil» în unele cercuri «luminate».

Noua stângă vrea monopol pe drepturi și vrea să aibă controlul asupra narativei oficiale. Când în anii anteriori zeci de organizații studențești se raliau la tot felul de cauze care mai de care de stânga, aplaudacii săreau de bucurie. Când văd că se mișcă ceva și pe zona de dreapta, caută prin bullying să închidă gura tuturor cu violență, ca niște veritabili rinoceri, și după se smiorcăie și inventează teorii ale conspirației cu «studenți cu arme» care ar vrea să îi extermine, exact cum se debita în iunie '90, demne de a fi luate în vedere ca patologii.

În România există peste 200 de organizații studențești care tac din gură la problemele studenților și din sistemul de educație. Nu i-a întrebat nimeni de ce tac și se pozează cu oameni politici, dar ne întreabă pe noi de ce suntem așa de activi.

Cu rarisime excepții, pleiada de apărători ai lui CTP nu s-a luat niciodată de Ligia Deca, Sorin Cîmpeanu sau găștile de securiști care au acaparat sistemul de educație, pentru că unii dintre ei sunt racordați ori ideologic, ori financiar, ori pe linie militară (informativă) la ele. Suntem singura organizație studențească de reprezentare care își permite să expună public orice abuz din sistemul de educație și care a avut curajul să se ia la trântă cu «greii» din zona asta. Unde au fost CTP și prietenii lui când PSD și PNL băgau buldozerul în sistemul de educație?

Critici în mod civilizat un «zeu» al noii stângi? Sar toți fanii, eventual cu cohortele de conturi false, să urle «mu!e liga», analfabeți, teroriști, extremiști, fasciști, marxiști, inculți, idioți, putiniști, medievali, fără educație etc. Pentru că ei nu știu de dialog, ci doar să țipe cu ură, venin și înverșunare. Așa e cu extremiștii, de orice orientare: democrația este bună doar dacă câștigă cine vor ei.  

Lămuriri?! Ceea ce a făcut CTP se numește în termeni de specialitate damage control. A dat cu mucii în fasole și acum încearcă să dreagă busuiocul scoțându-și doar o frază din contextul în care vorbea despre teroriștii Hamas.

A (cei care cred că îi așteaptă 72 de fecioare) = B (își pun centură cu explozibil și se aruncă în aer), A=C (pelerinii de la Sfânta Parascheva), deci B=C. Trebuie să desenăm?! Sau cei care ne acuzau că nu știm logică nu știu, de fapt, ce este un silogism?

Au fost și suficienți oameni, inclusiv de stânga, care l-au criticat pe CTP pentru compararea pelerinilor cu teroriștii. Le mulțumim sincer pentru onestitatea intelectuală! Suntem deschiși la dialog, ca întotdeauna.  

Fiecare are dreptul să creadă în ce și în cine vrea. Da, majoritatea dintre noi suntem «pupători de moaște»! Dar la noi se citesc Hayek și Mises care vorbesc despre libertate, nu Marx și Herbert Marcuse care vă învață cum să băgați pumnul în gura altora și să faceți «revoluție sexuală». 

Nu acceptăm lecții de la cineva care în 1990 cauționa în presă crimele din Piața Universității, situație care nu i se poate pune nici pe seama exuberanței tinereții, nici a necunoașterii.

Corectitudinea politică este cancerul care distruge civilizația occidentală și care vrea să acapareze mințile tinere și sistemul de educație din România. Noi vorbim încă din 2013 despre asta, când aproape nimeni nu vorbea în România.

Aplaudacii corectitudinii politice, oricât de gălăgioși ar fi, nu reprezintă pe nimeni.

Ne știm bine drepturile. Nu facem niciun pas înapoi.  

#ligastudentilor".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.