Editorial de senzație scris de Nikki Haley: "SUA pot opri alianța diabolică Rusia-China-Iran fără a merge la război! Am putea oferi Ucrainei armele pentru a învinge Rusia mâine. Am putea fi alături de Israel pentru a opri Iranul mâine. Și ne-am putea asigura că toți prietenii și aliații noștri din Pacific sunt în siguranță, nu peste 10 ani, nu peste doi ani, ci mâine!"


Editorial de senzație scris de Nikki Haley: "SUA pot opri alianța diabolică Rusia-China-Iran fără a merge la război! Am putea oferi Ucrainei armele pentru a învinge Rusia mâine. Am putea fi alături de Israel pentru a opri Iranul mâine. Și ne-am putea asigura că toți prietenii și aliații noștri din Pacific sunt în siguranță, nu peste 10 ani, nu peste doi ani, ci mâine!"

Nikki Haley, candidată republicană la alegerile prezidențiale și fostă ambasadoare a SUA la ONU, subliniază, într-un editorial redactat pentru New York Post, că Statele Unite ale Americii au capacitatea de a opri alianța diabolică - formată, printre altele, din Rusia, China și Iran - fără a trimite trupe în teatrele de război. În acest context, republicana scoate în evidență că SUA trebuie să-și consolideze economia, respectiv să ofere de urgență Ucrainei și Israelului armele cu care ar putea învinge cu rapiditate Rusia, respectiv grupările teroriste susținute de Iran, de pildă Hamas. 

"Această alianță diabolică este mai avansată și mai coordonată decât își dau seama mulți oameni. Putem să-i oprim? O putem face fără a merge la război. Trebuie să reconstruim tipul de forță pe care China, Rusia și Iranul nu o pot egala niciodată. Putem depăși orice amenințare prin puterea economiei noastre libere și prin mândria poporului nostru. Secolul trecut a dovedit asta. Dar nu ne vom reconstrui puterea sau nu ne vom apăra modul de viață fără claritate morală. În acest moment, mulți dintre liderii noștri și potențialii lideri – de ambele părți ale culoarului – sunt profund confuzi. (...) Am putea oferi Ucrainei armele pentru a învinge Rusia mâine. Am putea fi alături de Israel pentru a opri Iranul mâine. Și ne-am putea asigura că Taiwan, Japonia, Coreea de Sud, Australia și toți prietenii și aliații noștri din Pacific sunt în siguranță, la adăpost față de China comunistă - nu peste 10 ani, nu peste doi ani, ci mâine", precizează Nikki Haley. 

Redăm integral editorialul republicanei Nikki Haley: 

"Atacul brutal al Hamas asupra Israelului arată încă o dată că lumea este un loc foarte periculos.

Avem nevoie de o conducere americană puternică pentru a ne proteja libertatea.

Și avem nevoie de un lider american inteligent pentru a recunoaște cine sunt cu adevărat inamicii noștri și cum lucrează aceștia împreună.

Toată lumea știe cine se află în spatele Hamas.

Iranul deține Hamas. Iranul decide, respectiv Iranul furnizează materialul destinat fabricării rachetelor lansate de Hamas împotriva civililor.

Acei teroriști nu ar fi invadat niciodată Israelul dacă Iranul nu ar fi dat undă verde.

Sângele americanilor și israelienilor nevinovați se află pe mâinile ayatollahului.

Dar nici Iranul nu acționează singur.

În același mod în care Hamas răspunde sarcinilor venite dinspre Iran, Iranul este, la rândul său, partenerul junior al Chinei comuniste, respectiv al Rusiei lui Vladimir Putin.

Iranul furnizează arme Rusiei pentru a le folosi în Ucraina, iar China reprezintă cel mai mare client de petrol al Iranului.

În timp ce China comunistă este lidera, toate cele trei regimuri se află în aceeași echipă.

Și toate împărtășesc același scop.

Ei amenință prietenii și aliații Americii pentru că în cele din urmă vor să ne distrugă.

Aceasta nu este o teorie a conspirației. Liderii tuturor celor trei țări își proclamă cu voce tare ura față de America și speră să ne vadă prăbușindu-ne.

Atacurile proxy ale Iranului împotriva Israelului fac parte din această agendă. La fel este și invazia rusească asupra Ucrainei. 

China, Rusia și Iran testează, prin toate mijloacele, determinarea Americii. 

Iranul vrea să omoare toți evreii. Rusia vrea să cucerească Europa de Est și să restabilească imperiul sovietic. China s-a infiltrat în America și vrea să controleze Pacificul.

Această alianță diabolică este mai avansată și mai coordonată decât își dau seama mulți oameni.

Putem să-i oprim?

Bineînțeles că putem și o putem face fără a merge la război.

Trebuie să reconstruim tipul de forță pe care China, Rusia și Iranul nu o pot egala niciodată.

Putem depăși orice amenințare prin puterea economiei noastre libere și prin mândria poporului nostru. Secolul trecut a dovedit asta.

Dar nu ne vom reconstrui puterea sau nu ne vom apăra modul de viață fără claritate morală.

În acest moment, mulți dintre liderii noștri și potențialii lideri – de ambele părți ale culoarului – sunt profund confuzi.

Ei nu recunosc pericolul cu care ne confruntăm sau pașii pe care trebuie să-i facem.

America se luptă cu un monstru malefic cu trei capete: China, Rusia și Iran.

Președintele Joe Biden nu realizează. El a lăsat-o mai moale în cazul Iranului, dându-i miliarde de dolari și ușurând sancțiunile.

Iar Iranul a răspuns ajutând la orchestrarea celei mai mari crime asupra evreilor de la Holocaust încoace. 

De asemenea, Biden a fost prea lent și prea slab în a oferi Ucrainei armele pentru a învinge trupele ruse cu rapiditate. 

Slăbiciunea lui Biden cu privire la Moscova și Teheran a întărit Beijingul și a pus America în pericol.

America este suficient de puternică pentru a trage China, Rusia și Iranul la răspundere simultan. 

O putem face fără a desfășura soldați americani pe câmpul de luptă.

O putem face fără a scrie cecuri în alb.

Și mai presus de toate, am putea-o face imediat, dacă am avea voință.

Am putea oferi Ucrainei armele pentru a învinge Rusia mâine.

Am putea fi alături de Israel pentru a opri Iranul mâine.

Și ne-am putea asigura că Taiwan, Japonia, Coreea de Sud, Australia și toți prietenii și aliații noștri din Pacific sunt în siguranță, la adăpost față de China comunistă - nu peste 10 ani, nu peste doi ani, ci mâine.

Când China, Rusia și Iran câștigă, America pierde. Trebuie să ne menținem oamenii în siguranță, menținându-ne puternici în întreaga lume.

Am fost alături de prietenii noștri în fiecare zi ca ambasadoare a Americii la ONU. 

China, Rusia și Iran au încercat să ne disperseze atenția și să ne distragă atenția de la schemele lor.

Nu a funcționat. Am susținut Taiwan, Ucraina și Israel. 

Și America a mers înainte în pace și prosperitate.

Acum, acea alianță diabolică are inițiativa. 

Războiul proxy al Iranului împotriva Israelului reprezintă cea mai recentă dovadă.

Este un alt rezultat inevitabil al eșecului Americii în a conduce. Fără o Americă puternică, lumea se va prăbuși în haos, iar libertatea noastră va fi în pericol. 

De dragul siguranței poporului nostru și al securității națiunii noastre, promit că America va conduce din nou!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.