Anatol Șalaru: "Statul român poate să mobilizeze țările membre NATO, Uniunea Europeană să impună noi sancțiuni Rusiei! Răul care nu a fost pedepsit, care nu a fost nimicit la timp se extinde și în alte zone ale lumii!". Contextul în care România trebuie să ia măsuri


Anatol Șalaru: "Statul român poate să mobilizeze țările membre NATO, Uniunea Europeană să impună noi sancțiuni Rusiei! Răul care nu a fost pedepsit, care nu a fost nimicit la timp se extinde și în alte zone ale lumii!". Contextul în care România trebuie să ia măsuri

Prezent pe 14 octombrie la protestul ce s-a desfășurat în București în fața ambasadei Moscovei, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a declarat pentru jurnalista basarabeană Antuanela Răileanu de la B1TV că statul român dispune de resorturile necesare pentru a mobiliza țările membre NATO, respectiv Uniunea Europeană să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei. Motivul? Atacurile pe care rușii le-au desfășurat asupra porturilor ucrainene din proximitatea României, o parte din drone picând pe teritoriul țării noastre. În acest context, Anatol Șalaru a reliefat faptul că "răul care nu a fost pedepsit, care nu a fost nimicit la timp", de pildă terorismul rusesc, "se extinde și în alte zone ale lumii". (urmăriți AICI declarația video) 

Antuanela Răileanu: Am văzut în ultima perioadă drone rusești identificate pe teritoriul țării noastre. Ne puteți spune în ce constă pericolul? Cum ar trebui să răspundă autoritățile române?

Anatol Șalaru: Pericolul constă în faptul că oricând o bucată de dronă, sau o dronă, poate să cadă asupra casei unui om, să omoare oameni, poate să provoace incendii, poate să provoace multe nenorociri mai ales când cade într-o localitate. (...) La fel a fost și în Ucraina. Rachetele rusești doborâte, bucăți din acestea au omorât oameni și au provocat explozii. Statul român nu prea poate să facă multe, deoarece o dronă doborâtă nu mai poate fi doborâtă a doua oară. Statul român poate să mobilizeze țările membre NATO, Uniunea Europeană să impună noi sancțiuni Rusiei, ca să nu mai atace zonele de frontieră ale României, ale NATO. Este o sfidare a Rusiei, care se folosește de anumite relații, prieteni pe care-i are în interiorul UE și al NATO, pentru a-și face de cap la frontiera Alianței Nord-Atlantice.

Răul care nu a fost pedepsit, care nu a fost nimicit la timp se extinde și în alte zone ale lumii. Acest rău omoară oameni, decapitează copii în Israel, mâine va începe în altă parte. Ceea ce va face acum Israelul cu teroriștii din Hamas, Uniunea Europeană, NATO, Occidentul trebuiau să facă cu Rusia de mult timp. Rusia, Iranul, țările care exportă terorism, care reprezintă Axa Răului, urmează să fie distruse ca structură politică. Arhitectura de securitate care s-a format după Al Doilea Război Mondial a fost distrusă astăzi de Rusia, de Iran și parțial de China, care are interesul ca Occidentul să slăbească. Iar această arhitectură nu poate fi restabilită, ci construită din nou, dar numai după ce Rusia, Iranul, grupările teroriste vor fi distruse definitiv. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.