Rusofilul de la Budapesta este convins că Ucraina va pierde războiul cu Rusia, declarându-se „mândru” de relația cu Moscova. „Strategia UE a eşuat. Ucrainenii nu vor câştiga, ruşii nu vor fi învinşi pe câmpul de luptă”


Rusofilul de la Budapesta este convins că Ucraina va pierde războiul cu Rusia, declarându-se „mândru” de relația cu Moscova. „Strategia UE a eşuat. Ucrainenii nu vor câştiga, ruşii nu vor fi învinşi pe câmpul de luptă”

Strategia Uniunii Europene referitoare la războiul din Ucraina „a eşuat” şi blocul ar trebui să creeze un plan B, întrucât ucrainenii nu vor câştiga pe câmpul de luptă, a declarat, vineri, pentru postul public de radio, premierul ungar Viktor Orban.

Aflat la Bruxelles pentru a lua parte la un summit al UE, Orban a precizat că are loc o „mare bătălie" în special legat de sprijinul pentru Ucraina. El a afirmat că nu vede niciun motiv ca Ungaria să trimită banii contribuabililor săi pentru a sprijini Ucraina.

UE urmează să decidă, în decembrie, o revizuire a bugetului său pe 2021-2027, în valoare de 1,1 mii de miliarde de euro, deja împovărat de cheltuielile de urgenţă făcute în timpul pandemiei de COVID-19 şi de la invazia rusă din Ucraina din 2022, aminteşte Reuters. Executivul comunitar a propus ca statele membre să-şi majoreze contribuţia la bugetul comun pentru a asigura 50 de miliarde de euro pentru Ucraina şi alte 15 miliarde pentru migraţie. O altă propunere ar aloca 20 de miliarde de euro ca ajutor militar pentru Ucraina.

„Am constatat că această propunere nu a mers cum trebuie şi nu este adecvată ca bază pentru negocieri serioase, aşa încât am respins-o", a explicat Orban, adăugând că „a fost o bătălie mare, mai ales în problema ucraineană".

Potrivit lui Orban, cea mai mare problemă o reprezintă faptul că strategia Bruxellesului de a trimite bani şi ajutor militar Ucrainei pentru a o ajuta în lupta sa împotriva Rusiei a eşuat.

„Astăzi toată lumea ştie, dar nu îndrăzneşte să o spună cu voce tare, că această strategie a eşuat. Este evident că nu o să meargă... ucrainenii nu vor câştiga pe câmpul de luptă, ruşii nu vor fi învinşi pe câmpul de luptă şi nu se pune problema ca preşedintele rus să-şi piardă poziţia", a susţinut premierul ungar, subliniind că este nevoie de un plan B şi de un cost estimativ al acestuia. Sursa: Agerpres

Joi, la sosirea la summitul european la Bruxelles, premierul Viktor Orban se declarase, „mândru” că a reușit să mențină relația cu tiranul rus Vladimir Putin, menţionând că, spre deosebire de partenerii săi din UE, el are în vedere o strategie care să aducă pacea în Ucraina.

„Noi menţinem deschise toate liniile de comunicare cu ruşii. Altfel nu va exista nicio şansă de pace (...) Este vorba despre o strategie şi suntem mândri de ea", s-a înfoiat rusofilul de la Budapesta.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.