Adela Mîrza îi îndeamnă pe românii sufocați fiscal să se revolte împotriva Guvernului Ciolacu: "De la primul antreprenor până la ultimul să iasă în stradă sau să facă grevă fiscală! Nu se poate să dai tot în calul în care trage! Asta nu este o soluție. Ca să ce? Ca să acoperi privilegiile unora?"


Adela Mîrza îi îndeamnă pe românii sufocați fiscal să se revolte împotriva Guvernului Ciolacu: "De la primul antreprenor până la ultimul să iasă în stradă sau să facă grevă fiscală! Nu se poate să dai tot în calul în care trage! Asta nu este o soluție. Ca să ce? Ca să acoperi privilegiile unora?"

Într-un interviu acordat pentru Noua TV, președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, a criticat politica fiscală dusă de Guvernul Ciolacu, atrăgând atenția că este inacceptabil ca statul român să lovească "tot în calul în care trage" și anume mediul privat, în timp ce la nivelul aparatului bugetar continuă risipa. În acest context, Adela Mîrza a declarat că antreprenorii ar trebui iasă în stradă pentru a protesta, respectiv să declanșeze greva fiscală. 

"Cei din mediul privat sunt aproape singurii care produc cu adevărat plusvaloare în România. Statul nu are bani. Statul are banii noștri, ai cetățenilor. Dar mediul privat a protestat, însă mi se pare că în sotto-voce. Nu sunt suficient de vocali. Eu mi-aș fi dorit ca de la primul antreprenor până la ultimul să iasă în stradă sau să facă acea grevă fiscală și să spună «noi nu mai plătim!». De unde are statul bani dacă noi nu mai plătim? Nu se poate să dai tot în calul în care trage! Asta nu este o soluție. Ca să ce? Ca să acoperi privilegiile unora? Ca să nu reduci deloc cheltuielile? Statul colectează prost în continuare, deși mai bine ca în trecut, gradul de îndatorare este tot mai mare și încă nu știm ce s-a făcut cu banii din împrumuturile trecute. Și atunci cum facem? Luăm tot de la cetățeni, tot de la mediul privat? Și în același timp noi nu știm pe ce s-au dus banii și continuăm să ne împrumutăm într-o veselie. Cheltuielile statului să se reducă drastic! Însă, ei nu zguduie prea tare sistemul, pentru că 2024 este an electoral. În loc să înceapă cu strânsul curelei, au început cu taxe și impozite mari, în perioadă de criză. (...) Băieții ăștia vor să pună impozit pe orice, inclusiv pe aerul respirat. Impozitând la nesfârșit mediul privat, ai îngropat deja sute de PFA-uri, mii de companii s-au închis de la începutul anului. Așa îi stimulezi? Crescându-le impozitele. Eu nu știu cine îi învață pe ăștia economie...", a precizat Adela Mîrza. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.