Putin a ordonat: Rusoaicele, pe front! Marea Britanie oferă detalii despre înrolarea femeilor ca parte a unei tentative de-a Kremlinului de a face față pierderilor imense de trupe din Ucraina


Putin a ordonat: Rusoaicele, pe front! Marea Britanie oferă detalii despre înrolarea femeilor ca parte a unei tentative de-a Kremlinului de a face față pierderilor imense de trupe din Ucraina

După ce a înrolat în armată și în companiile militare private bărbați din fostele republici sovietice, din Cuba și chiar din Siria, Rusia încearcă acum să înroleze și femei pentru a lupta împotriva Ucrainei, ca parte a încercării de a evita o nouă mobilizare.  

Angajarea femeilor se face prin intermediul grupului de mercenari Redut, care este susținut de statul rus, conform Ministerului Apărării din Marea Britanie.


"O companie militară privată (PMC) susținută de stat rus încearcă să recruteze în mod special femei pentru roluri de luptă în Ucraina, pentru prima dată", s-a precizat luni, 30 octombrie, pe contul de pe rețeaua X al Ministerului Apărării din Marea Britanie, pe parcursul unei actualizări de informații privind situația din Ucraina.  

"Reclamele recente de pe social media au făcut apel la recruții de sex feminin să se alăture Batalionului Borz, din cadrul PMC Redut, pentru a lucra ca lunetiste și operatoare de vehicule aeriene fără pilot", se mai spune în informare.  

Ministerul Apărării din Marea Britanie precizează apoi că acesta companie militară "este probabil sponsorizată direct de Direcția Principală de Informații din Rusia", fapt deja prezentat pe larg în urmă cu doua săptămâni într-un articol de pe Podul.ro. 

MAI MULTE DETALII: Gruparea teroristă Wagner, substituită de Putin. Ce sarcină importantă au de îndeplinit teroriștii grupului Redut în războiul împotriva Ucrainei

Actualizarea de informații îl citează apoi pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care a afirmat în martie că 1.100 de femei au fost desfășurate în Ucraina, ceea ce ar echivala cu 0,3 procente din forța militară rusă, servind mai ales în funcții de asistență medicală și servicii alimentare.  

"Femeile au ocupat rareori roluri de luptă în prima linie în cadrul forțelor pro-ruse în timpul conflictului actual; totuși, a existat o tradiție puternică a lunetistelor și a altor funcții de luptă în forțele sovietice, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial", menționează Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Informarea precizează că "rămâne neclar dacă forțele oficiale de apărare ruse vor încerca să urmeze exemplul companiei Redut și să ofere mai multe roluri de luptă femeilor", a mai adăugat luni Ministerul Apărării din Regatul Unit.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.