O lecție din Israel: cetățenii se înarmează masiv, după ce statul a eșuat să-i apere de teroriști. În România, Poliția pare plină de hoți și drogați


O lecție din Israel: cetățenii se înarmează masiv, după ce statul a eșuat să-i apere de teroriști. În România, Poliția pare plină de hoți și drogați

Da, știu: încă este prea mult comunism adânc înfipt în mințile prea multor români ca să discutăm onest, cu argumente, despre dreptul cetățenilor de a avea arme. Încă avem o presă română care înghite pe nemestecate propaganda socialistă din New York Times, publicație care acum a ajuns și goarna teroriștilor Hamas. 

Dar nu sunt omul care să abandoneze lupta atunci când crede într-o idee, o idee spre binele public. 

Dar, mai întâi faptele:

– După atacul teroriștilor Hamas, din 7 octombrie, când mulți au murit așteptând în zadar să fie salvați de stat, cetățenii israelieni se înarmează masiv. Mai mult, ministrul Securității, Itamar Ben-Gvir, recunoaște că este o decizie corectă și a permis armele să fie achiziționate mult mai ușor. În cazul în care teroriștii vor încerca din nou să măcelărească nevinovați care nu se pot înarma, vor avea surprize. 

– În SUA, pe fondul campaniei neocomuniste „defund police”, vânzările de arme au explodat. Goarna progresistă CNN constata șocată că cei care cumpără arme sunt: femei, hispanici și afro-americani. De ce? Fiindcă mișcarea „defund police” pe ei i-a lăsat fără apărare în fața infractorilor. Femeile sunt cele care au ajuns să cumpere cele mai multe arme.

Ce vedem în România? De corupție, mai ales la vârful Poliției, se știa. Dar, acum, cancerul a ajuns la cele mai de jos nivele. Am văzut, în ultimele săptămâni, polițiști conducând drogați, polițiști protestând la testarea obligatorie antidrog și chiar polițiști vânzând droguri din portbagajul mașinii de serviciu. În Voluntari, un polițist administra un „azil al groazei”, unde bătrânii erau storși de bani și chinuiți. 

Așa arată o instituție care trebuie să-i protejeze pe români? Chiar credeți că poliția vă poate proteja, mai ales pe cei din orașe mici și mediul rural? 

De ce mă bat pentru dreptul românilor de a avea arme? Pentru că sunt convins că așa își vor putea apăra, eficient, proprietatea și viața! Să terminăm cu minciuna că dacă sunt arme multe crește criminalitatea. Statisticile UE arată că rata omorurilor din România este una din cele mai mari din UE. Elveția are una din cele mai mare rate de arme de foc la mia de locuitori, dar rata crimelor este redusă. 

În sfârșit, vă reamintesc ceea ce vă arătam în 2024: dacă Rusia se apropie de România, cine va apăra țara? Cetățeni înarmați, care știu să manevreze o armă, sau o masă de milioane de oameni care habar nu au cum să încarce o pușcă? Cetățeni înarmați, care știau să tragă bine, aceasta este una din principalele explicații pentru succesul Finlandei – țară unde numărul armelor de foc deținute de civili era și este foarte mare – în prima parte a războiului cu URSS-ul lui Stalin, în 1940. Vin vremuri grele în lume. Românii trebuie să fie pregătiți să se apere. Statul pensionarilor speciali nu va fi capabil să o facă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.