Adrian Ștefan Iurașcu, propunere inedită: Ambasada Rusiei la București să fie mutată într-o clădire mai mică!


Adrian Ștefan Iurașcu, propunere inedită: Ambasada Rusiei la București să fie mutată într-o clădire mai mică!

Pe parcursul conferinței "78 de ani de luptă anticomunistă în România", ce s-a desfășurat miercuri, 8 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Capitală, președintele partidului Împreună Schimbăm România, Adrian Ștefan Iurașcu, a vorbit despre amenințarea exercitată în continuare de Moscova la adresa țării noastre și a cerut autorităților române abilitate să-i sancționeze pe oficialii ruși din Ambasada Rusiei la București prin mutarea lor într-o clădire mult mai mică în comparație cu cea situată pe Șoseaua Pavel D. Kiseleff 6, unde își desfășoară în prezent activitatea. 

Adrian Iurașcu a atras atenția că, după destrămarea URSS, celorlalte state care au făcut parte din blocul sovietic li s-au relocat reprezentanțele diplomatice. 

"Tovarășul Kuzmin este de o obrăznicie îngrozitoare, însă nimeni nu-l cheamă la ordine. Acesta vorbește împotriva României, stând într-o clădire care era ocupată anterior de tot ceea ce însemnau statele din fostul URSS. Astăzi, Rusia stă în acea construcție uriașă, iar celelalte țări care erau membre ale URSS-ului se află, ici și colo, în alte clădiri. În mod normal, statul român ar trebui să-i dea afară din acea clădire uriașă și să le dea un sediu cum au și celelalte ambasade care făceau parte din fostul bloc rusesc, sovietic", a spus Iurașcu în cadrul unui discurs pe care-l vom reda, pe mai departe, într-o serie de articole viitoare. 

Vedeți video de la ora 2:03:30: 


Conferința "78 de ani de luptă anticomunistă în România" a fost găzduită de Casa de Cultură a Studenților din București și organizată de Fundația Iuliu Maniu-Ion Mihalache, Forumul Civic Românesc, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, Asociația 21 Decembrie 1989, Uniunea Studenților din România, Fundația Ioan Bărbuș și Clubul Libertății. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.