George Simion: "Conștient eu nu m-am văzut cu vreun agent FSB". Liderul AUR evită însă să răspundă declarației făcute de un deputat USR care a venit cu noi informații pe subiect


George Simion: "Conștient eu nu m-am văzut cu vreun agent FSB". Liderul AUR evită însă să răspundă declarației făcute de un deputat USR care a venit cu noi informații pe subiect

Președintele AUR George Simion a declarat joi, 16 noiembrie, la Digi24, că nu s-a întâlnit, în mod "conștient", cu vreun agent rus din cadrul FSB. Reacția acestuia vine pe fondul declarațiilor făcute în urmă cu câteva luni de fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, conform cărora George Simion s-a întâlnit cu un agent FSB în regiunea Cernăuți din Ucraina. 

"Conștient eu nu m-am văzut cu vreun agent FSB. Acuma... În viața mea m-am văzut cu sute de mii de oameni. Nu știu... N-am stat să întreb pe fiecare «Ești agent FSB?». Dar conștient nu m-am văzut niciodată", a zis George Simion. 

Vedeți video: 



Însă, în spațiul public s-au făcut noi precizări pe subiectul în cauză. Concret, vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu, a afirmat pe 18 octombrie, în plenului camerei, că George Simion a avut o întâlnire în Ucraina în satul Fântâna Albă din regiunea Cernăuți cu un agent rus, dar de la GRU - Serviciul Militar de Informații al Rusiei - prilej cu care a pus bazele partidului Alianța pentru Unirea Românilor. Și atunci, dar și în emisiunea de ieri de la Digi24, George Simion nu a dat vreo replică.

"Nu pot să nu-i dau dreptate lui George Simion pe două chestii. Nu s-a întâlnit cu niciun agent FSB, pentru că era de la GRU. Și nu s-a întâlnit la (orașul - n.red.) Cernăuți, ci la Fântâna Albă, acolo unde sub steag fals unionist punea bazele AUR în România", a declarat deputatul USR Bogdan Rodeanu. 

Vedeți video:


Așa cum puteți observa în înregistrarea completă a ședinței, președintele AUR nu a cerut niciun drept la replică în urma afirmațiilor făcute de deputatul USR, neavând astfel nimic de obiectat. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.