Militarii americani concediați pentru că nu s-au vaccinat în pandemie sunt chemați înapoi în armată, pe fondul crizei campaniei de recrutare


  • ACP
  • Nov 20, 2023 15:04
  • 507
Militarii americani concediați pentru că nu s-au vaccinat în pandemie sunt chemați înapoi în armată, pe fondul crizei campaniei de recrutare

Pe fondul unei crize grave a recrutării, armata Statelor Unite îi cheamă acum înapoi pe militarii ce au fost dați afară în timpul pandemiei după ce au refuzat vaccinările obligatorii împotriva COVID-19.  

Aflată în criză după ce și-a ratat obiectivul de recrutare cu 25% în 2022, conducerea armatei a hotărât abrogarea regulilor care au obligat militarii să se vaccineze împotriva COVID-19, pe care departamentul le-a pus în aplicare în august și noiembrie 2021.

Deși Departamentul Apărării spune că va continua să "promoveze și să încurajeze" vaccinarea pentru toți membrii serviciului, a trimis scrisori de reangajare pentru aproximativ 1.900 de soldați care au fost îndepărtați din serviciul activ pentru că au refuzat să se vaccineze, potrivit blogului militar Task and Purpose.  

Măsura încearcă să atenueze efectele grave ale ratării obiectivelor de recrutare cu 15.000 de recruți pe anul trecut, conform Army Times, în condițiile în care nici pentru anii următori situația nu pare să se îmbunătățească. Astfel, Secretarul Armatei, Christine Wormuth, a declarat pentru presă că procentul de tineri americani care sunt suficient de apți fizic și pregătiți mental pentru a se alătura armatei s-a micșorat mult de-a lungul timpului, ajungând acum la numai aproximativ 23% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Pe lângă asta, Wormuth a mai spus pentru National Public Radio că tinerii nu mai sunt interesați să se alăture armatei inclusiv din cauza scepticismului instituțional: "Când te uiți la Generația Z, vezi că o mare parte a încrederii în instituții este în declin". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.