Anatol Șalaru, răspuns ferm adresat celor ce s-au solidarizat cu preotul Longhin Jar: "Biserica rusă s-a descalificat ca biserică creștină! Ucraina are dreptul să se apere de agresiunea rusă interzicând activitatea subversivă a bisericii kaghebiste!"


Anatol Șalaru, răspuns ferm adresat celor ce s-au solidarizat cu preotul Longhin Jar: "Biserica rusă s-a descalificat ca biserică creștină! Ucraina are dreptul să se apere de agresiunea rusă interzicând activitatea subversivă a bisericii kaghebiste!"

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, le răspunde propagandiștilor care pretind că preotul Longhin Jar din Cernăuți este ținta unor abuzuri comise de autoritățile ucrainene. Anatol Șalaru subliniază că biserica rusă, pe care Longhin Jar o deservește, "s-a descalificat ca biserică creștină", iar atât Ucraina, cât și Republica Moldova au dreptul să se apere de agresiunea rusă inclusiv prin a interzice "activitatea subversivă a acestei biserici kaghebiste rusești și a agenților ei". 

"Slugile lui Putin au protestat în fața ambasadei Ucrainei din București, anunțându-și sprijinul pentru preotul Longhin Jar. Poate le spune cineva că Rusia a atacat Ucraina, că omoară, violează, răpește civili, distruge infrastructura energetică și încearcă să distrugă poporul ucrainean. Biserica rusă, împreună cu armata rusă, se află în avangarda acestui război. Prin această susținere a crimelor, biserica rusă s-a descalificat ca biserică creștină și Ucraina, pe bună dreptate, a interzis funcționarea acestei organizații pe teritoriul său. În Ucraina există mulți preoți români în bisericile din satele românești. Unii din ei au trecut la biserica ucraineană, alții la Patriarhia Română, iar unii precum Longhin Jar au rămas credincioși patriarhului Kiril și Rusiei și duc o activitate anti-ucraineană. De ce preotul Jar nu vrea să adere la biserica ortodoxă românească știu doar Șoșoacă, Simion și FSB-ul. Iar eu știu că Ucraina și Republica Moldova au dreptul să se apere de agresiunea rusă interzicând activitatea subversivă a bisericii kaghebiste rusești și a agenților ei, inclusiv a preotului rus Longhin Jar", precizează Anatol Șalaru. 

Amintim că propagandista Alexandra Păcuraru, fiică a patronului televiziunii Realitatea PLUS, a organizat vineri, 17 noiembrie, o manifestație de solidaritate cu preotul pro-rus Longhin Jar. Manifestația s-a desfășurat în fața Ambasadei Ucrainei la București. Podul.ro a detaliat profilul moscovit al preotului Longhin Jar, prezentat perfid de anumite televiziuni din România drept preot român. 

MAI MULTE DETALII: ALERTĂ! Operațiune rusească la București. Alexandra Păcuraru organizează vineri un protest în fața Ambasadei Ucrainei pentru a se solidariza cu Longhin Jar, preotul din Cernăuți aflat în serviciul Moscovei. Anatomia unei manipulări rusești complexe

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.