Zelenski, către Trump: Renunțarea la teritorii NU reprezintă un "plan de pace"!


Zelenski, către Trump: Renunțarea la teritorii NU reprezintă un "plan de pace"!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat dispus să asculte un "plan de pace" din partea fostului președinte al SUA Donald Trump, subliniind, pe de altă parte, că Ucraina nu își va ceda din teritoriu Rusiei.

"Sunt gata (să-l ascult pe Trump - n.red.). Dacă are un «plan de pace» foarte concret, mi-l poate împărtăși. Da, putem opri acest război dacă dăm Rusiei Donbasul și Crimeea. În opinia mea, țara noastră nu va fi pregătită pentru un astfel de plan de pace. Iar acesta nu este un plan de pace!", a spus Zelenski pentru Fox News. 

Trump a declarat anterior că, în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale în 2024, va pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina în 24 de ore.

Drept reacție, Zelenski l-a invitat pe Trump să viziteze Ucraina pentru a constata că se înșală. 

"Îl invit pe președintele Trump (în Ucraina - n.red.). Dacă poate veni aici, îmi va lua (...) 24 de minute să-i explic președintelui Trump că nu poate gestiona acest război. Nu poate aduce pacea din cauza lui Putin", a spus Zelenski într-un interviu acordat pentru NBC la începutul acestei luni.

Cerându-i-se să comenteze declarația președintelui ucrainean, Trump a precizat că administrația Biden gestionează în prezent relația cu Zelenski, adăugând în acest sens că nu ar dori să creeze "un conflict de interese". (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.