Judecătoarea care nu poate justifica șase milioane de euro a fost promovată la Curtea de Apel București


Judecătoarea care nu poate justifica șase milioane de euro a fost promovată la Curtea de Apel București

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu, acuzată de Agenţia Naţională de Integritate că nu justifică peste 6 milioane de euro, a fost promovată de Secţia pentru judecători a CSM la Curtea de Apel Bucureşti începând cu 1 ianuarie 2024, potrivit ordinii de zi soluţionate din data de 21 noiembrie 202 (vezi la punctul 27), arată G4media.ro.

CSM a aprobat transferul judecătoarei de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti, deci fix în cadrul instanței care ar trebuie să verifice sesizarea depusă de ANI.

PODUL a relatat despre cazul judecătorei Mazilu AICI.

La începutul lunii octombrie, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către cei doi.

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu şi Ionel Victor Nicoreşteanu (funcţionar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, descoperit și el de ANI cu avere nejustificată).au fost cercetaţi de DIICOT în anul 2015 într-un dosar privind credite frauduloase luate de la BRD, în care era implicat şi omul de afaceri Remus Truică.

Conform luju.ro, Dosarul fraudelor de la BRD Dorobanți, în care prejudiciul total estimat de bancă este de 53 de milioane de euro, a fost declinat în noiembrie 2018 de la DIICOT la Secția specială, fiind ulterior clasat.

Gabriela Cristina Mazilu nu are niciun imobil declarat, niciun autoturism și niciun leu în conturi, conform declarației de avere depusă în acest an, depusă pe site-ul ANI. A consemnat o datorie de 150 de mii de euro către Gabriel Mazilu. La capitolul venituri a notat 191.932 de lei de la Tribunalul București – salariu și 99.132 de lei, de la aceeași instituție – drepturi salariale. De la Consiliul Superior al Magistraturii a primit 5.421 de lei după ce a fost membru în cadrul unei comisii.

Toate aceste venituri înseamnă în jur 60.000 de euro, iar ca să ajungă legal, din munca sa, la o avere de 6 milioane de euro, ar fi trebuit să câştige aceşti bani timp de 100 de ani şi, în acest timp, să nu cheltuiască nimic,

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.