Cum finanțăm ca proștii propaganda mincinoasă a șmecherilor din Chișinău?


Cum finanțăm ca proștii propaganda mincinoasă a șmecherilor din Chișinău?

Din banii contribuabililor români se plătește îmbălsămarea cadavrului republicii de lângă Moldova. Știți, avortonul acela geopolitic pe care "oamenii buni", "pro-europenii", deși putred de sărăcie și corupție, îl țin în fereastră ca să încaseze alocațiile de handicap din Vest.

În vreme ce lumea civilizată plătește sume colosale pentru combaterea propagandei mincinoase, câteva milioane de € pleacă anual din buzunarele românilor pentru subvenția minciunilor separatiștilor românofobi de la Chișinău. Și toate astea sub acoperirea televiziunii publice din România.

După ce au decretat că republica de lângă Moldova a devenit cel mai mare exportator de prune al galaxiei, încasând tocmai vreo 35 de milioane de € (cam căt cheltuie Musk pe șosete într-un an), mercenarii cu tastatura ai moldovenismului civic au schimbat registrul, constatând fascinația pe care, chipurile, o exercită asupra întregului Univers statul cu nume de furat.

Concret, aflăm de la studioul din fosta rssm al TVR Abonament că amatorii de turism de pe toată planeta sunt gata să dea năvala în cea mai țară frumoasă din Calea Lactee. Asta după ce clipurile de prezentare a cracului de plai românesc încă neepilat de flocii sovietici, cică, au provocat guri căscate și căderi de plombe în rândul teleleilor occidentali. Mai exact, anunță TVR Maldava că cele 8 filmulețe au ocupat locul fruntaș, și anume 9 (nouă), într-o competiție turistică internațională.

Când afli această noutate ai două opțiuni. Destupi o sticlă de spumant local și torni până te troznești în halul în care uiți că aceeași zonă figurează în toate topurile de specialitate ca una dintre cele mai nedorite destinații de călătorie a lumii, judecând după numărul infim de turiști înregistrați anual (sub 15.000, cam cât are Oradea într-o lună proastă).

Dar, dacă nu ai nimic de turnat, deci nu ești beat mangă, te uiți ce este cu această informație.

Și afli că organizația care se ocupă de acest clasament este una cinefilă, și care face ierarhii doar privind calitatea producțiilor video a produselor de promovare a turismului, nu a destinațiilor. Mai mult, că, după cum se vede din clasamentul din foto, locul obținut de clipurile moldovenești este nu 9, ci 14, antepenultimul, din 16 participante. Nu în ultimul rând, că înscrierea în acest concurs nu se face pe criterii de valoare, ci se taxează cu 2150 €/film. Adică, pentru un loc codaș într-o competiție de duzină, cineva, ghici cine, a plătit peste 17.000 €.

Am probat în repetate rânduri că TVR Moldova, această oficină de incultură și agramatism finanțată de bani din România, a ajuns scula de propagandă a separatiștilor deghizați în pro- europeni, dar profund românofobi, de la Chișinău, care se screm să demonstreze că acolo ar fi o țară. Asta în ciuda tuturor evidențelor economice, politice, sociale, culturale, istorice, spirituale care demonstrează că NU EXISTĂ!

Chiar nu are România nimic mai bun de făcut cu câteva milioane de € la Chișinău decât să hrănească o mână de prostălăi cu impresii de șmecheri?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.