Infractorul fugar Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania unde a gonit cu 200 de kilometri la oră într-o încercare disperată de a ajunge în Italia


Infractorul fugar Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania unde a gonit cu 200 de kilometri la oră într-o încercare disperată de a ajunge în Italia

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, a fost prins, marți seara, în Augsburg, Germania, și urmează să fie adus în țară.

Poliția Română a transmis că, în urma cooperării și a schimbului de date și informații dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea lui Cătălin Cherecheș în țară.

Potrivit unor surse, Cherecheș ar fi încercat să fugă din Germania în Italia, alături de o mătușă, într-o mașină care rula cu aproximativ 200 de km la oră. Cei doi au ajuns la o gară și încercau să scape de mașină, eventual, să ia un taxi.

Cherecheș a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat, folosind actele unei rude care locuieşte într-un stat din Europa, a anunțat sâmbătă chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, şeful Poliţiei de Frontieră.

Edilul a ieșit din țară prin Vama Petea vineri la ora 7:49, cu un taxi. Cherecheș se afla pe locul din dreapta şoferului, a precizat Ivașcu. Șeful Poliţiei de Frontieră a declarat că primarul din Baia Mare semăna cu ruda ale cărei acte le-a folosit.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia Curţii de Apel Cluj e aceeași cu sentința pronunțată în primă instanță de Tribunalul Cluj, în februarie 2022.

În plus, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară care îi interzice dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice altă funcţie publică, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de primar. Pedeapsa complementară se execută după ce iese din închisoare.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a reprimit în PSD pe primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș (traseist politic în ultimul deceniu de la PSD la PNL şi la UNPR), cu doar patru luni înainte ca acesta să fie condamnat definitiv la închisoare pentru corupție. Potrivit presei locale, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, l-ar fi dus pe Cherecheș la Ciolacu, pentru a-i spune că împreună vor câștiga alegerile din 2024 în Maramureș.

Primar în Baia Mare din 2011, Cherecheș a trecut, în decursul anilor, și prin PNȚCD, UNPR și PNL. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.