VIDEO. Elena Lasconi: „Nu a fost decizia mea. A fost o decizie forțată. Cătălin Drulă mi-a comunicat!” / Primărița de la USR a fost invitată și la Antena 3 să-și spună oful, fiind elogiată de propagandistul Mihai Gâdea


VIDEO. Elena Lasconi: „Nu a fost decizia mea. A fost o decizie forțată. Cătălin Drulă mi-a comunicat!” / Primărița de la USR a fost invitată și la Antena 3 să-și spună oful, fiind elogiată de propagandistul Mihai Gâdea

„A fost executată pentru că avea dublu în sondaje față de liderul USR, Cătălin Drulă”, a spus, joi seară, la „Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea, propagandistul de cursă lungă al lui Dan Voiculescu, securistul despre care se spune că ar fi furat sute de milioane de euro, bani ai poporului român, la momentul de cotitură din anii 89-90.

„S-ar putea ca doamna Lasconi să fie o surpriză mai mare decât au estimat cei de la USR”, a mai spus Gâdea în introducerea unui material video lung în care o echipă a Antenei 3 o însoțește Lasconi prin Câmpulung pentru a observa cum lucrează edilul și cât de eficientă este administrația sa. Un material 100% pozitiv, de promovare, fără nicio întrebare delicată. 

„Nu folosesc cuvinte mari, îmi doresc să fiu primar într-un oraș fericit. Primăria este a oamenilor. Instituțiile statului sunt ale lor. A fost foarte greu să-i învăț pe colegii me să spună: bună ziua, bine ați venit, cu ce vă putem ajuta?”, spune Lasconi în reportajul de la Antena 3 care a urmărit-o pe primărița USR la locul de muncă, pe stradă și în căsuța rustică pe care o are la Câmpulung Muscel (Argeș).

Despre fiica sa Ioana, care și-a contestat public mama după acea declarație privind votul DA la referendumul pentru familie din toamna lui 2018, a spus doar atât: „este sufletul meu, indiferent ce ar face și ce ar zice”.

„Eu îmi doresc să unesc poporul începând de la Câmpulung”, a răspuns Lasconi la întrebarea dacă știe acum care este nevoia oamenilor, nevoia societății.

„Noi suntem dezbinați, de 30 de ani se lucrează la dezbinarea noastră. Și eu cred că o femeie poate să facă asta și sper să inspir multe femei să facă politică, femei de bunăcredință, bineînțeles, pentru că nimeni nu știe mai bine decât o femeie să țină o familie unită”, a adăugat primărița.

„Io nu m-am gândit nicio secundă la chestia asta. M-am gândit…oricum mi se pare că e o pălărie prea mare, dar eu am intrat ca să fac bine pentru țară și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa sună frumos…să fie prima femeie președintă a României, da om vedea, nu știu cum mă duce viața”, a răspuns Lasconi la întrebarea dacă ar candida la prezidențiale.

„Cu crești mai mult, cu atât se adună mai multe găști, mai multe haite în jurul tău ca să te mănânce de viu. Să te discrediteze și să spună că povestea nu e chiar așa, că povestea sigur e inventată. Eu mă crucesc…că îmi ține cineva pagina de Facebook. Nu. Eu îmi țin singură pagina, sun singura care răspund oamenilor pe bune și le personaj, nu este un mesaj automat. Eu vorbesc cu oamenii”, a mai spus Lasconi. Materialul VIDEO poate fi urmărit integral AICI.

Despre candidatura sa la prezidențiale a vorbit și la Euronews.

„Eu îmi asum foarte mult. Știu că în momentul în care o să zic; da, o să candidez la prezidențiale, o să mă mănânce de vie toți”, a precizat Lasconi.

„Este ceva rău să îți dorești să fii acolo. Dacă colegii mei mă vor legitima, dacă voi avea majoritatea colegilor mei că sunt potrivit să fiu candidatul la prezidențiale, voi candida dacă știu că este un bine mai mare, anume țara. Nu mi-am propus asta, nu mi-am dorit. Nu mi-am dorit să fiu nici președinte de asociație de proprietari în viața mea. Am făcut treabă. Știu că sunt un om de bună credință. Știu că sunt super bătăioasă și sunt exagerat de româncă”, a mai spus ea.

Tot la Euronews, Elena Lasconi a dezvălui că a fost forțată să se retragă de pe listele pentru alegerile europarlamentare din 2024.

„Suntem în Postul Crăciunului și îmi duc crucea așa cum și-o duce fiecare. Ce nu te doboară, te face mai puternic, eu am fost îngenuncheată de foarte multe ori în viață și m-am ridicat. Și acum m-am ridicat din propria cenușă. M-a ajutat foarte mult faptul că am muncit, muncesc foarte mult, am muncit cu drag pentru câmpulungenii mei.

Sunt ok, cred că e foarte important și în politică și în orice funcție ai avea, să ai experiență de viață și eu am foarte mare experiență de viață. Nu sunt pe listele europarlamentare pentru că am fost retrasă de conducerea USR. Nu a fost decizia mea, a fost o decizie forțată, mi s-a comunicat să mă retrag de pe liste. Cătălin Drulă mi-a comunicat.

Aș vrea ca toate elementele să le vocalizez în interiorul partidului, nu sunt genul care dezbină, sunt omul care unește. Mereu am fost în echipa care construiește, nu în cea care distruge.

Eu îi cunosc foarte bine pe colegii mei din USR pentru că eu am umblat în toată țara și i-am ajutat pe foarte mulți colegi. Avem același spirit, același crez aceleași valori și mă doare sufletul să văd că unele dintre ele sunt călcate în picioare”, a declarat Elena Lasconi. VIDEO mai jos

CITEȘTE ȘI: Scandalul din USR ia amploare după cearta pe referendumul lui Dragnea / Vlad Gheorghe îi cere socoteală lui Cătălin Drulă pentru haosul din partid, afirmând că a ajuns să discute cu șefii de la USR doar prin postări pe Facebook, fiind blocat sau exclus din grupurile interne

 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.