Generalul Cristian Barbu cataloghează drept "terorism politic" acțiunile Dianei Șoșoacă: "Sunt menite să rupă, să distrugă"


Generalul Cristian Barbu cataloghează drept "terorism politic" acțiunile Dianei Șoșoacă: "Sunt menite să rupă, să distrugă"

Generalul în rezervă Cristian Barbu, fost rector al Academiei Tehnice Militare, a declarat luni seară, la Antena 3, că acțiunile unor parlamentari, de pildă ale senatoarei ex-AUR Diana Șoșoacă, reprezintă, de fapt, o formă de "terorism politic". 

Declarația generalului Cristian Barbu a venit pe fondul tentativelor Dianei Șoșoacă de a alimenta animozități interetnice, între români și minoritatea maghiară, pe parcursul ședinței solemne ce s-a desfășurat astăzi în Parlament cu ocazia Zilei Naționale a României. 

"Ceea ce am văzut astăzi din partea unor astfel de senatori - fie că sunt femei, fie că sunt bărbați, eu aș cataloga-o, de data aceasta, în felul meu, drept o formă de terorism politic, prin ceea ce exprimă, prin ceea ce încearcă să facă sub aspectul efectului și anume să rupă elementele politice din țara noastră, să aducă într-o disensiune puternică grupurile care poate că până acum au avut o singură linie normală, a statului unitar. Această acțiune eu o văd ca pe una de ordin terorist politic, menită să rupă, să distrugă. Și cu finanțarea cui? A celor care acceptă acest tip de acțiune ce nu se regăsește numai în România în acest moment", a spus Cristian Barbu. 

Cristian Barbu a mai precizat că acțiunile de tipul celor întreprinse de Diana Șoșoacă se regăsesc și la nivelul unor exponenți politici din alte state, afirmație făcută de general în contextul în care peste 100 de țări de pe toate continentele au primit prin ambasadele Statelor Unite un raport al serviciilor de informații americane care arată că Moscova lucrează la erodarea încrederii publicului în integritatea alegerilor democratice din întreaga lume folosind spioni, rețelele sociale și mass-media de stat ruse. Raportul furnizat de SUA se referă, mai ales, la planurile globale ale Moscovei privind anul electoral 2024. 

MAI MULTE DETALII: Raport emis de serviciile secrete din SUA: Caracatița rusească își înfige tentaculele în procesul electoral din întreaga lume. Peste 100 de țări au primit un raport american care avertizează cu privire la intervenția rețelelor ruse de propagandă și spionaj în influențarea alegerilor

Sursa foto 1: Cristian Nistor, Agerpres

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.