Primarul Kyivului critică conceptul de neutralitate: "Lumea de astăzi e din ce în ce mai alb-negru! Nu poți fi neutru în acest război. Trebuie să iei atitudine împotriva terorii și genocidului!"


Primarul Kyivului critică conceptul de neutralitate: "Lumea de astăzi e din ce în ce mai alb-negru! Nu poți fi neutru în acest război. Trebuie să iei atitudine împotriva terorii și genocidului!"

Într-un interviu acordat vineri publicației elvețiene 20 minuten, primarul Kyivului, Vitali Klitschko, a criticat poziția neutră adoptată și menținută de Elveția din punct de vedere militar. 

"Așa cum se știe, Elveția încearcă să fie neutră din punct de vedere militar. Se implică în privința ajutorului umanitar punându-ne la dispoziție ambulanțe și echipamente medicale, iar iarna trecută ne-a oferit generatoare. Elveția a primit, de asemenea, mulți refugiați ucraineni. Aș dori să vă mulțumesc foarte mult pentru toate acestea", a zis Klitschko.

Pe de altă parte, Vitali Klitschko a pledat ca Elveția să susțină Ucraina inclusiv militar, pentru a se apăra, subliniind în acest context că lumea devine "din ce în ce mai alb-negru" și trebuie să ia o poziție fermă contra terorismului rusesc. 

"Nu poți fi neutru în acest război. Trebuie să iei atitudine împotriva terorii și genocidului – asta este ceea ce se întâmplă în Ucraina chiar acum", a reliefat primarul Kyivului. 

"Fie aperi drepturile omului, fie aperi o dictatură. Lumea de astăzi este din ce în ce mai alb-negru. Ne apărăm țara și vrem arme defensive pentru a face acest lucru. Nu este nimic în neregulă cu asta", a continuat Klitschko. 

Amintim că Elveția a luat decizia de a impune sancțiuni împotriva Rusiei pe fondul războiului dus la scară largă de Kremlin împotriva Ucrainei, abătându-se astfel ușor de la lunga sa neutralitate, însă s-a abținut din a oferi și ajutor militar, iar în acest sens a interzis și reexporturile de arme de fabricație elvețiană în Ucraina. Astfel, Elveția a refuzat ca tancurile pe care le-a vândut statelor partenere să fie reexpediate Ucrainei. (sursa: Kyiv Post)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.