Erdogan amenință Israelul că va plăti un preț foarte mare dacă va încerca să elimine teroriștii Hamas care se ascund în Turcia


  • ACP
  • Dec 6, 2023 17:42
  • 541
Erdogan amenință Israelul că va plăti un preț foarte mare dacă va încerca să elimine teroriștii Hamas care se ascund în Turcia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat Tel Aviv-ul cu privire la "prețul mare" pe care o să îl plătească Israelul daca va încerca să asasineze membrii organizației Hamas de pe teritoriul Turciei.

Avertismentul președintelui turc vine pe fondul amenințării publice lansate în urmă cu câteva zile de șeful Agenției de Securitate a Israelului (Shin Bet), Ronen Bar. Înaltul oficial israelian spusese despre cei din Hamas că vor fi căutați "peste tot – în Gaza, în Cisiordania, în Liban, în Turcia, în Qatar".

"Asta va dura ani de zile, dar o vom face", a mai spus Ronen Bar.

Erdogan a replicat marți că dacă israelienii îndrăznesc să facă un astfel de pas împotriva Turciei și a poporului turc, atunci "vor fi condamnați să plătească un preț din care nu își vor mai mai putea reveni". 

"Cei care încearcă așa ceva nu trebuie să uite că consecințele pot fi extrem de grave. Nimeni nu conștientizează progresul Turciei atât în domeniul informațiilor, cât și în cel al securității la nivel mondial. În plus, nu suntem un stat nou înființat", a mai adăugat Erdogan. (sursa: AICI)

Amintim că Serviciul Național de Informații din Turcia (MIT) a destructurat în toamna anului 2022 și în primăvara acestui an două rețele Mossad care supravegheau membrii Hamas localizați pe teritoriul turcesc, ceea ce arată că Ankara are într-adevăr capacitatea de a limita acțiunile serviciilor israeliene, dar și că israelienii știu bine unde îi pot găsi pe membrii organizației teroriste.

MAI MULTE DETALII: Turcia a destructurat încă o rețea israeliană de SPIONAJ ce opera pe teritoriul său. Detaliile cazului

Serviciile secrete israeliene au o istorie cunoscută a lichidării pe teritoriul altor țări a celor care au săvârșit acte teroriste împotriva cetățenilor israelieni, așa că e de așteptat ca și în acest caz să pornească vânătoarea celor din Hamas ori din alte organizații teroriste care au participat la atacurile din 7 octombrie în urma cărora au fost ucise 1400 de persoane pe teritoriul Israelului și alte 247 au fost răpite și duse în Gaza.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.