Vești bune de Moș Nicolae! Prolific traseist politic și oportunist lipsit de orice scrupule, stângistul Cristian Preda a pierdut lamentabil competiția pentru postul de rector al Universității București. Un politruk care vânează ciolane


Vești bune de Moș Nicolae! Prolific traseist politic și oportunist lipsit de orice scrupule, stângistul Cristian Preda a pierdut lamentabil competiția pentru postul de rector al Universității București. Un politruk care vânează ciolane

Prolific traseist politic, oportunist de carieră și extremist de stânga, Cristian Preda a pierdut lamentabil competiția pentru postul de rector al Universității București, după ce a bălăcărit public instituția, atrăgând-o într-un scandal regizat cu tehnici de peșteră, mințind și recurgând la cele mai sinistre populisme. 

Care a fost adevărata miză a acestui oportunist lipsit de orice scrupule? Amorsând o astfel de campanie imundă pentru funcția de rector, în realitate, Cristian Preda a încercat să provoace oarece valuri în jurul său, poate, poate mai capăta vreun loc de europarlamentar sau orice fel de ciolan, de la oricine, așa cum a făcut-o întreaga viață, că de carieră nici nu poate fi vorba. Dar de traistă da, mereu e vorba despre traistă în cazul lui Cristian Preda. 

Consultantul politic Cristian Hrițuc schițează, în tușe groase, portretul acestui personaj cel puțin caraghios, dar și primejdios pentru mediul universitar:   

”După o campanie ‹jegoasă›, în care a târât mediul academic în mocirla politică, aruncând la tot pasul minciuni, intoxicări și populisme ieftine, Cristian Preda pierde lamentabil bătălia pentru postul de rector al Universității din București în fața lui Marian Preda. Cu 2 în față. 

Din punctul meu de vedere, Cristian Preda a urmărit să folosească această campania pentru funcția de rector, poate, poate, mai prinde vreun loc de europarlamentar sau de orice… Pentru că memoria colectivă este scurtă, să reamintesc că a mai cumulat funcția de europarlamentar (la Bruxelles și Strasbourg) cu cea de decan (la București). Orice, numai la ciolan să fii!

Succes, Marian Preda!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.