Hunter Biden, pus sub acuzare pentru evaziune fiscală într-un cuantum considerabil. Procurorii reclamă, printre altele, că fiul președintelui american a avut posibilitatea de a-și plăti taxele în diferite momente, însă a folosit banii "pentru a plăti calitatea de membru într-un club sexual". Câți ani de închisoare riscă acesta


  • ACP
  • Dec 8, 2023 14:24
  • 606
Hunter Biden, pus sub acuzare pentru evaziune fiscală într-un cuantum considerabil. Procurorii reclamă, printre altele, că fiul președintelui american a avut posibilitatea de a-și plăti taxele în diferite momente, însă a folosit banii "pentru a plăti calitatea de membru într-un club sexual". Câți ani de închisoare riscă acesta

Hunter Biden, fiul președintelui american, a fost inculpat joi pentru nouă acuzații legate de taxe, inclusiv trei infracțiuni, așa cum arată documentele depuse la un tribunal federal din Los Angeles.  

Dosarul prezintă mai multe acuzații, spunând că "în loc să-și plătească taxele, inculpatul a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viață extravagant". 

"Între 2016 și 15 octombrie 2020, inculpatul a cheltuit acești bani pe droguri, escorte și iubite, hoteluri de lux și închiriere proprietăți, mașini exotice, îmbrăcăminte și alte obiecte de natură personală, pe scurt, totul în afară de taxele sale", se mai spune în dosarul lui Hunter Biden.

Acuzațiile, care includ șase infracțiuni fiscale, au fost aduse de consilierul special David Weiss, desemnat de Trump, care anterior a fost procuror în Delaware și a supravegheat ancheta federală asupra lui Hunter Biden, iar cazul a fost atribuit judecătorului Mark Scarsi, care a fost numit tot de fostul președinte Donald Trump.

Potrivit biroului lui David Weiss, fiul președintelui s-ar putea confrunta cu o pedeapsă de până la 17 ani dacă vă fi condamnat, deoarece "conform rechizitoriului, Hunter Biden s-a implicat într-o schemă pentru patru ani, în care a ales să nu plătească cel puțin 1,4 milioane de dolari în taxe federale autoevaluate pe care le datora pentru anii fiscali 2016, 2017, 2018 și 2019, respectiv să evite evaluarea impozitelor pentru anul fiscal 2018, când a depus declarații false". 

Rechizitoriul susține că Hunter Biden a avut posibilitatea de a-și plăti taxele în diferite momente, ținând cont de banii pe care i-a primit pentru cheltuieli, dar el și-a indus în eroare contabilii și i-a făcut să depună declarații care includeau articole marcate drept cheltuieli de afaceri atunci când se presupune că nu făcea afaceri în acel moment. În plus, rechizitoriul indică anumite plăți despre care se spune că au fost înscrise în mod incorect drept cheltuieli, cum e cazul banilor care au fost notați ca fiind cheltuiți pentru un club de golf atunci când, potrivit procurorilor, "au fost folosiți de fapt pentru a plăti calitatea de membru într-un club sexual". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.