Inadmisibil! George Simion sare în apărarea fraților Tate, punând presiune, din calitatea de parlamentar, pe sistemul de justiție: "Probabil că au avut niște ordine din străinătate să investigheze asta! Instituțiile românești sunt slabe și sunt influențate de forțele și de stăpânii lor care se află în străinătate!"


Inadmisibil! George Simion sare în apărarea fraților Tate, punând presiune, din calitatea de parlamentar, pe sistemul de justiție: "Probabil că au avut niște ordine din străinătate să investigheze asta! Instituțiile românești sunt slabe și sunt influențate de forțele și de stăpânii lor care se află în străinătate!"

Prin intermediul unui interviu acordat în Polonia în urmă cu câteva zile, pentru Visegrád 24, președintele AUR George Simion a pus presiune pe justiția din România în cazul fraților Andrew și Tristan Tate, trimiși în judecată în baza acuzațiilor de trafic de persoane, viol și constituirea unui grup criminal care exploata sexual femei. 

Fără a prezenta vreun element care să ofere concretețe celor susținute, George Simion a creionat un scenariu potrivit căruia cazul fraților Tate ar putea fi de fapt fabricat cu scopul de fi acoperite alte subiecte stringente de pe agenda publică, întreaga operațiune fiind pusă în scenă, în viziunea președintelui și parlamentarului AUR, de "instituțiile românești", care "sunt slabe și sunt influențate de forțele și de stăpânii lor care se află în străinătate". "Deci probabil că au avut niște ordine din străinătate să investigheze asta", a concluzionat George Simion, continuându-și asaltul, lipsit de argumente, asupra procurorilor care au instrumentat cazul fraților Tate, situație care ar trebui să ducă la sancționarea declarațiilor președintelui AUR la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii. 

În privința discursului brutal al fraților Andrew Tate, merită remarcat că rudimentarul George Simion îi consideră pe aceștia drept un etalon în materie de apărare a valorilor conservatoare. Drept urmare, uzitând de discursul submediocru de care dispune în repertoriu, președintele AUR a început să bâiguie câteva cuvinte despre toxica agendă a extremei stângi, mai precis cea a genului fluid, dând de înțeles că frații Tate reprezintă pentru el un etalon al dreptei conservatoare. 

Moderator: În România există cunoscutul caz al lui Andrew Tate. Ce părere aveți despre procesul lui? Există presiuni externe asupra sistemului judiciar din România pentru a fi luat în vizor? Sau vorbim doar despre un curs normal al evenimentelor?

George Simion: Am văzut în cazul nostru, cu privire la partidul nostru, cum au încercat să ne oprească prin dovezi false, trimițând poliția la ora două noaptea și ducându-ne la secție. De exemplu, au spus că am permisul de conducere expirat și permisul meu de conducere este de fapt ok. Asta deși sunt deputat și am imunitate... Așadar, multe, multe lucruri ciudate se întâmplă cu cazul fraților Tate și nu voi fi surprins dacă la final se dovedește că s-a vrut să se acopere alte subiecte cu cazul acestora. 

Moderator: De asemenea, frații Tate sunt renumiți în mod special pentru că au ceea ce este considerat a fi idei foarte controversate atunci când vine vorba de probleme precum migrația, precum feminismul. Credeți că ar fi putut exista în România niște forțe care să nu se simtă confortabil că acești oameni vorbesc despre aceste subiecte în țara lor?

George Simion: Din păcate, instituțiile românești sunt slabe și sunt influențate de forțele și de stăpânii lor care se află în străinătate. Deci probabil că au avut niște ordine din străinătate să investigheze asta. Pentru că peste tot în lume acum nu poți avea libertate de exprimare, nu poți spune ceea ce gândești. Poți avea 72 de tipuri de gen și nimeni nu are voie să spună nimic despre asta. Am învățat la biologie că există bărbați și femei. Acum toată lumea zice că poate fi o ceașcă sau am văzut în urmă cu o lună aproximativ 1000 de oameni în Germania lătrând și spunând că vor să fie identificați drept câini. Aceasta este o boală mintală și pe unele rețele poți fi cenzurat pentru că spui asta. Sperăm ca noi, cei din Europa de Est, să putem trezi oamenii și să le spunem că există doar bărbați și femei.

Vedeți video de la minutul 29:15:



Merită reamintit în acest context că Andrew Tate a încercat să-l recruteze pe George Simion pentru a-l ajuta să scape de acuzațiile de viol și trafic de persoane, informa agenția Reuters în februarie 2023, citând din documentele depuse în instanță de procurorii români. Tate a instruit doi asociați de-ai săi să-i transmită președintelui AUR George Simion că acuzațiile care i se aduc sunt o înscenare, respectiv că în cazul în care l-ar susține, atunci asta ar fi benefic pentru cariera sa politică, conform stenogramei unei discuții telefonice interceptate de procurori. "Deci să le spuneți cât se poate de clar: Veți primi o grămadă de voturi când Tate vor spune că le-ați luat partea (frații Tate, Andrew și Tristan - n.red.)", i-a spus fostul luptător de kickboxing unuia dintre asociați.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.