Cristi Tabără: ”În Rusia NU mai există Biserică Ortodoxă, ci doar o subdiviziune de îndoctrinare mistico-naționalistă a FSB”


Cristi Tabără: ”În Rusia NU mai există Biserică Ortodoxă, ci doar o subdiviziune de îndoctrinare  mistico-naționalistă a FSB”

Analizând cel mai recent delir al lui Kirill, patriarhul FSB-ist al Rusiei genocidare, jurnalistul și omul de televiziune Cristi Tabără punctează, pe Facebook, un aspect esențial: în Rusia nu mai există Biserică Ortodoxă, ci doar o subdiviziune de îndoctrinare  mistico-naționalistă a FSB. 

Vă prezentăm comentariile lui Cristi Tabără: 

”Un nou delir patriarhal la Moscova

După o perioadă de tăcere, patriarhul Rusiei a avut un nou discurs public delirant, din care merită să cităm: 

‹Noi trăim într-o țară cu adevărat liberă. Trebuie să-I mulțumim Domnului pentru toate acestea și să ne rugăm pentru țara noastră, pentru comandantul nostru suprem, Vladimir Vladimirovici Putin - un ortodox care cu siguranță este conștient de enorma responsabilitate care i-a fost încredințată de sus pentru țara noastră mamă›.

Kiril a mai identificat alte cinci țări pe care le consideră libere, fără a le nominaliza, dar care pot fi ușor ghicite prin analogie cu regimul politic moscovit. 

Cât despre ortodoxismul KGB-istului de la Kremlin, cred că orice dubiu s-a risipit odată cu crimele comise din ordinul lui în Ucraina și în Rusia. În Rusia nu mai există Biserică Ortodoxă, ci doar o subdiviziune de îndoctrinare mistico-naționalistă a FSB”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.