Vlad Gheorghe taxează atitudinea servilă a premierului Ciolacu: "Austria NU e în poziția de a impune condiții! Austria trebuie să înceteze cu tot soiul de pretexte aiuritoare sau să plătească României despăgubirile datorate!"


Vlad Gheorghe taxează atitudinea servilă a premierului Ciolacu: "Austria NU e în poziția de a impune condiții! Austria trebuie să înceteze cu tot soiul de pretexte aiuritoare sau să plătească României despăgubirile datorate!"

Eurodeputatul USR Vlad Gheorghe critică virulent atitudinea slugarnică a premierului României, Marcel Ciolacu, care prezintă drept o victorie faptul că Austria a dat undă verde ca România să adere la Spațiul Schengen, însă doar cu aeroporturile, în timp alte prevederi vor fi chiar mai stricte, ceea ce îi va prejudicia și mai mult pe români. În acest sens, Vlad Gheorghe a reiterat că țara noastră îndeplinește din anul 2011 criteriile de aderare, motiv pentru care Austria nu este nicidecum în poziția "de a impune României condiții", ci mai degrabă de a plăti Bucureștiului despăgubiri. 

Cu privire la despăgubiri, amintim că Vlad Gheorghe a întreprins în luna septembrie un demers inedit, livrându-le personal oficialilor austrieci, în Parlamentul de la Viena, factura pe 1 an, într-un cuantum de peste 11 miliarde de euro, ce trebuie să fie plătită românilor după ce au fost privați, în mod nejustificat, de accederea în zona de liberă circulație.

MAI MULTE DETALII AICI: Vlad Gheorghe, livrare specială pentru guvernul antieuropean de la Viena: "Le-am dat austriecilor la ei acasă factura pe care trebuie să o plătească românilor pentru că ne-au lăsat iar în afara spațiului Schengen. Să zică mersi Herr Nehammer că i-am facturat un singur an!"

Redăm integral ultima declarație pe subiect a europarlamentarului USR

"Să fie foarte clar: Austria NU este în poziția de a impune României condiții! Austria trebuie să înceteze cu tot soiul de pretexte aiuritoare sau să plătească României despăgubirile datorate pentru ani și ani de stat la cozi în vămi! Ciolacu, Predoiu și tot guvernul PSD - PNL încearcă să deghizeze încă un eșec de neiertat într-un «succes» pentru România. Un tupeu de neimaginat al acestor «lideri» pe care îi joacă Nehammer pe degete de atâta timp, în timp ce românii sunt discriminați la cozi la granițe.

Să intrăm în Schengen doar cu aeroporturile și cu condiții IMPUSE de Viena?! Ce succes e ăsta pentru milioanele de românii care vin acasă cu mașinile de sărbători, în vacanțe, cu treabă și sunt umiliți și la intrarea și la ieșirea din țară, ca să nu cumva să uite de ce-au fugit?! Ce succes e ăsta pentru sutele de mii de șoferi de camion care stau cu zilele în vămi?! Ce succes e ăsta pentru firmele românești care pierd timp și bani pentru că guvernul PSD-PNL nu e în stare să-și facă treaba?! Ce succes e ăsta pentru investitorii care ar vrea să facă locuri de muncă și să dea salarii în România, dar fug de pagube, că i-ar costa prea mult să stea prin vămi cu mărfurile?

Voi ați văzut ce «condiții» impune Austria?

📌Consolidarea protecției la frontierele externe ale Uniunii Europene - adică ȘI mai multe responsabilități pentru România

📌Controale consolidate la frontieră la frontierele terestre dintre Bulgaria și România, precum și dintre România și Ungaria - adică ȘI mai mult timp pierdut la cozi pentru români

📌«Asumați-vă responsabilitatea pentru migranții care au sosit ilegal în Austria» - eh, ce vorbești, Karner, nu mai bine vorbești tu cu șefu-tău, Nehammer, terminați cu pretextele aiurea și vă asumați responsabilitatea pentru despăgubirile datorate României?!

Iar Ciolacu zice, mândru nevoie-mare: «Am spart gheața! După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis!» Care vis, să îndeplinim toate condițiile de intrare în Schengen din 2011 și să acceptăm condiții IMPUSE de Austria ca să intrăm doar cu un deget în spațiul liber de circulație unde românii AU DREPTUL să intre cu totul de peste 12 ani?! Cum să nu-ți fie rușine să zici așa enormitate?!

Apropo, știe cineva prin ce țări calde se mai plimbă Iohannis cu avioane de lux? Că președintele Bulgariei, Rumen Radev a spus deja ce trebuia să spună și-al nostru, dacă România avea președinte și nu turist  în fruntea țării: «Condițiile pe care ministrul austriac le pune sunt inacceptabile pentru bulgari«.

Condițiile pe care ministrul austriac le pune sunt inacceptabile și pentru români, dar din păcate pentru România nu există nici la Cotroceni, nici la Guvern niciun politician care să știe, să poată, să vrea să lupte pentru interesele românilor umiliți la cozi". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.