Adela Mîrza: "Modificarea Constituției, o prioritate! Cetățeanul trebuie să fie în inima Constituției, nu statul! Statul trebuie să fie cât mai mic! Avocatul Poporului trebuie ales de popor!"


Adela Mîrza: "Modificarea Constituției, o prioritate! Cetățeanul trebuie să fie în inima Constituției, nu statul! Statul trebuie să fie cât mai mic! Avocatul Poporului trebuie ales de popor!"

Într-un interviu acordat luni pentru RVE Timișoara, președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, a vorbit, printre altele, despre necesitatea modificării Constituției. În viziunea liderei AD, noile prevederi constituționale trebuie să asigure existența unui stat minimal, axat pe libertatea individuală. De asemenea, Adela Mîrza pledează ca familia să fie redefinită în constituție, iar astfel să aibă la bază "căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie", în prezent formularea fiind "între soți". Nu în cele din urmă, noua Constituție ar trebui să prevadă ca Avocatul Poporului să fie ales prin vot popular, a reliefat președinta AD. 

Moderator: Care credeți că sunt punctele importante pentru viitor?

Adela Mîrza: Modificarea Constituției. 

Moderator: În sensul definirii familiei. 

Adela Mîrza: Da. De asemenea, vorbim despre libertatea individuală. Cetățeanul trebuie să fie în inima, în mijlocul Constituției, nu statul! Statul trebuie să fie cât mai mic! Statul n-are ce să caute nici în familia cetățeanului, nici în viața cetățeanului, respectiv foarte puțin sau deloc în economie. Omul știe ce are de făcut. Nu are nevoie de o autoritate și, cu atât mai mult, nu are nevoie de una suprastatală de la Bruxelles care să-i spună cum să-și trăiască viața.

Moderator: Spunea cineva din Anglia că în Anglia există o mișcare de spart camerele de luat vederi pe stradă.

Adela Mîrza: Oamenii s-au săturat deja de CCTV. Cu privire la Constituție, am vrea să vedem că mandatul președintelui este precum cel al parlamentarilor, de 4 ani. De asemenea, Avocatul Poporului - ca să reprezinte poporul apropo de abuzurile comise în pandemie și ceea ce s-a mai întâmplat, trebuie ales de popor. Când vom vedea acest lucru posibil, atunci putem spune că avem un Avocat al Poporului. Până atunci este un avocat numit de o clasă politică. Și mai sunt câteva lucruri importante pe care le dorim modificate. Constituția trebuie să țină pasul cu vremurile și trebuie ușor ajustată, pentru că actuala este deja depășită.

Vedeți video de la 21:53:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.