Amenințări odioase la adresa României publicate de Ambasada Rusiei, într-un articol semnat de Georgiana Arsene, soția sinistrului Gelu Voican Voiculescu. La București, nicio reacție


Amenințări odioase la adresa României publicate de Ambasada Rusiei, într-un articol semnat de Georgiana Arsene, soția sinistrului Gelu Voican Voiculescu. La București, nicio reacție

Ambasada Federaţiei Ruse în România a transmis, miercuri, prin intermediul reţelelor sociale, „poziţia Federaţiei Ruse cu privire la avioanele F-16 transferate Ucrainei de către NATO”, în care coroborează o declaraţie a purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, cu un comentariu prezentat de delegaţia rusă la o reuniune a OSCE, din care reiese că Moscova ameninţă deschis România, în cazul în care Ucraina va folosi avioane F-16 ce vor decola de pe teritoriul României, arată news.ro.

Linkul postat, miercuri, pe pagina de Facebook a Ambasadei Federației Ruse în România duce către un articol (publicat pe siteul inprimalinie.wordpress.com) semnat de cunoscuta rusofilă Georgiana Arsene, soția odiosului Gelu Voican Voiculescu, acuzat de crime împotriva umanității din dosarul Revoluției din 1989 și principalul acolit al lui Ion Iliescu în confiscarea revoltei poporului din decembrie 1989.

News.ro mai arată că purtătoarea de cuvânt al MAE Rusiei, Maria Zaharova, a declarat recent că „ţinând cont de distrugerea unei părţi semnificative a infrastructurii aerodromurilor de pe teritoriul Ucrainei, există o mare probabilitate că avioanele tactice de luptă F-16 transferate forţelor armate ucrainene de către statele membre NATO vor efectua zboruri din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”. 

În 13 decembrie, în cadrul şedinţei plenare a OSCE, şeful delegaţiei ruse la Viena pentru securitatea militară şi controlul armelor, Konstantin Gavrilov, a declarat că Rusia avertizează cu fermitate că „utilizarea avioanelor tactice de luptă F-16 de pe teritoriul statelor menţionate mai sus va fi considerată de Moscova drept participare a acestor ţări la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate” - arată Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

România a inaugurat luna trecută la Baza Aeriană 86 Feteşti un centru european de instruire pentru pilotarea aeronavelor F-16. Acesta va pregăti piloţi români pentru operarea aeronavelor F-16 care vor intra în dotarea Forţelor Aeriene ale României, dar şi piloţi din aviaţii aliate şi partenere, inclusiv din Ucraina.

Site-ul MAE rus a publicat intervenţia de miercuri de la OSCE a ambasadorului Konstantin Gavrilov, în care acesta reiterează atacurile Moscovei la adresa SUA şi a Occidentului prezente tot mai des şi în discursurile propagandistice ale liderului de la Kremlin, potrivit căruia Occidentul reprezintă o ameninţare existenţială la adresa Rusiei. „Statele Unite ale Americii şi sateliţii săi continuă să genereze ameninţări la adresa securităţii la frontierele noastre vestice. Natura agresivă a politicii lor nu mai este ascunsă în spatele formulării unor doctrine militare exclusiv defensive. În doctrinele naţionale şi de coaliţie ale statelor NATO, se consolidează pretenţiile de dominaţie globală şi regională, care urmează să fie obţinute prin utilizarea forţei militare”, a declarat Konstantin Gavrilov.

„Am auzit deja comentarii potrivit cărora, în condiţiile unei distrugeri semnificative a structurii aerodromurilor ucrainene, avioanele de luptă tactice F-16 transferate forţelor armate ucrainene pot efectua ieşiri din bazele aeriene din Polonia, România şi Slovacia. Avertizăm cu tărie că utilizarea acestor avioane de luptă de pe teritoriul acestor state membre NATO va fi considerată de Moscova ca o participare a acestora la conflictul din Ucraina şi va forţa Rusia să riposteze” - a continuat diplomatul rus.

„Se ajunge în punctul în care Statele Unite au început deja să manipuleze în mod deschis subiectul unei confruntări între armatele a două puteri nucleare. Aşa credeţi că ar trebui să fie asigurată securitatea internaţională?” - a întrebat retoric trimisul rus, aducând astfel în discuţie subiectul ameninţării nucleare la care Moscova recurge periodic.

Gavrilov a reiterat la OSCE poziţia lui Vladimir Putin exprimată recent că Ucraina nu ar trebui să mai existe ca stat. Sursa: news.ro.

În ceea ce o privește pe Georgiana Arsene, fostă colaboratoare Sputnik și harnică răspândacă de dezinformări kaghebiste în onlineul românesc, PODUL a arătat în mai multe articole, în anii de dinaintea invaziei rusești din Ucraina, cum trudește aceasta în slujba Kremlinului pe care l-a servit cu devotament și odiosul său partener de viață, care are 50 de ani peste vârsta ei. 

Soția Sputnik a securistului Gelu Voican Voiculescu e mai isteață ca noaptea: insistă că protestatarii anti-Putin i-au bătut pe polițiștii Kremlinului, nu invers!

Sinistrul Gelu Voican și-a făcut apariția la conferința anuală a Ambasadei Rusiei. Inculpatul pentru crime împotriva umanității, căsătorit cu o trompetă a Kremlinului

Acesta din urmă nu doar că l-a ajutat pe Ion Iliescu să preia puterea în 1989, ba și a subliniat de câte ori a avut ocazia că Rusia nu a avut niciun rol în dramaticele evenimente din decembrie care au provocat moartea a peste 1100 de oameni. Gelu Voican Voiculescu nu este doar un criminal și trădător de țară, ci și un hoț lipsit de scrupule, presa arătând că a transferat mare parte din averea sa pe numele fiicei pentru a evita executarea silită în urma litigiilor cu RA-APPS, care l-a acționat în instanță pe motiv că, timp de 12 ani, a ocupat ilegal un imobil în Cartierul Primăverii. Potrivit FANATIK, fostul lider FSN a fost executat silit pentru sumele de 41.496,96 euro și 250.478,92 lei, ca urmare a unei sentințe civile pronunțate în 2018, la capătul a 9 ani de litigii.

În 2019 și 2020, RA-APPS a obținut două titluri executorii pe numele lui Voiculescu și a pus poprire pe o parte din pensia fostului demnitar. Doar că atunci când a încercat să execute silit imobilele din proprietatea acestuia, regia a constatat că Voiculescu nu mai deținea aproape nimic pe numele lui.

În schimb, s-a aflat că Gelu Voican Voiculescu și-a donat averea, respectiv un imobil în județul Sibiu și un teren de 47 de hectare către fiica lui, Raluca și concubinul acesteia care, ulterior au înstrăinat proprietățile către alte persoane, în schimbul unor sume de bani de ordinul sutelor de mii de euro.

RA-APPS susține că donația a fost fictivă iar înstrăinarea bunurilor s-a făcut pentru ca acestea să nu fie executate silit.

Postări de pe pagina de Facebook a Georgianei Arsene (calendare 2024 cu Putin, iar sinistrul criminal kaghebist Chiril al Moscovei, un odios apologet al invaziei rusești din Ucraina, este numit slugarnic „sanctitatea sa”):

Imagini din decembrie 2019 când, la comemorarea eroilor Revoluției, Gelu Voican Voiculescu a fost lovit de un revoluționar, revoltat de cinismul acestuia:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.